SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"500'e Yakın Müracaat Oldu"

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:46:00
A- A+ PAYLAŞ

Geçtiğimiz ay TOKİ’nin emeklilere ev yapacağı müjdesini veren Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Malatya Şube Başkanı Mehmet Tangüner, ev sahibi olmak isteyen emeklilerden kayıt aldıklarını belirterek, “Yaklaşık 15-20 gündür kayıt almaya başladık ve bu süre zarfında 500’e yakın bir müracaat oldu” dedi. 

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Malatya’daki emeklilere, 240 ay vade ve 250 lira taksitle ev sahibi olma yolunu açtı. Bu müjdenin ardından kayıt almaya başlayan Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Malatya Şubesi, evi olmayan tüm emeklileri derneklerine davet etti. Şimdiye kadar 500’ün üzerinde kayıt aldıklarını söyleyen Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Malatya Şube Başkanı Mehmet Tangüner, bunun emekliler için iyi bir fırsat olduğunu kaydetti.

TOKİ müracaatları için çok fazla bir yoğunluğun olduğunu ifade eden Başkan Mehmet Tangüner, “Yaklaşık 15-20 gündür kayıt almaya başladık ve bu süre zarfında 500’e yakın bir müracaat oldu. Bu sayının daha da artacağını düşünüyoruz. Herkesi bekliyoruz, sesimiz belki herkes tarafından duyulmuyor olabilir. Emeklilerin ev sahibi olabilmesi için güzel bir fırsat. Emeklilerimizi bekliyoruz, devlet bir imkan tanıdı. Emeklilerimizin kaydını yaptıktan sonra gerekli yerlere müracaatımızı yapacağız” ifadelerine yer verdi.

Müracaat için kendilerine herhangi bir tarihin verilmediğini dile getiren Mehmet Tangüner, bir ay daha kayıt almaya devam edeceklerini ifade etti. Başkan Tangüner, “Bir ay sonra yetkili yerlere müracaatımızı yapacağız. İnşallah olur, emeklilerimiz için güzel bir fırsat. Ayrıca derneğimizin genel başkanı, evlerin yapılacağı alan konusunda bazı ricalarda bulundu. “Emekliler yaşlı insanlar, yakın yerlerde, devlet hazinesinde bir yer olursa emekli için daha iyi olur” dedi. Biz de yakın bir yerde olacağını düşünüyoruz. Sayın Valimizin de tabi burada söyleyeceği sözler çok önemli, Valimizin emeklilerin yanında olacağı kanaatindeyiz” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız