SON DAKİKA
SON DEPREMLER

509 Kaçak Cep Telefonu

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:12:39
509 Kaçak Cep Telefonu
A- A+ PAYLAŞ

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, iki ayrı operasyonda gümrük kaçağı cep telefonu ile sigara ele geçirildi. İki olayla ilgili 3 kişi hakkında yasal işlem yapıldı.

509 KAÇAK CEP TELEFONU..

Ele geçirilen 509 adet gümrük kaçağı telefonla ilgili polis açıklaması şöyle:

"Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüzce 02.01.2014 tarihinde yapılan istihbari çalışmalarda 60 …. ..33 plaka sayılı araçla ilimize yüklü miktarda gümrük kaçağı cep telefonu getirilerek piyasaya sürüleceği bilgisi alınması üzerine önleme arama kararı doğrultusunda uygulama noktası oluşturulmuş ve uygulama noktasına gelen 60 …. ..33 plaka sayılı araçta yapılan aramada çeşitli markalarda 509 adet gümrük kaçağı cep telefonu ele geçirilmiş ve muhafaza altına alınmıştır.

Ele geçirilen cep telefonlarının Bilgi Teknolojileri Mobil Cihaz Kayıt Sisteminde yapılan sorgulamalarında klonlanmış ve kayıt dışı telefonlar olduğu tespit edilmiştir.

Olayla ilgili şüpheli E.Y. hakkında 5607 SKM (Gümrük Kaçağı Cep Telefonu) suçundan yasal işlem yapılmıştır."

GÜMRÜK KAÇAĞI SİGARA..

Emniyet Müdürlüğü, ayrıca yakalanan kaçak sigarayla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Emniyet Müdürlüğümüz Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince (5607 S.K.M.) Gümrük Kaçağı Sigara Ticareti yapan şahıslara yönelik olarak yapılan çalışmalar neticesinde ;

1.02.01.2014 günü yapılan istihbarı çalışmalar neticesinde R.Ö. isimli şahsın ilimize gümrük kaçağı sigara getirerek piyasaya sürüleceği ve 44 …. ..04 plaka sayılı aracı sigara naklinde kullanacağı bilgisi alınması üzerine önleme arama kararı doğrultusunda 02.01.2014 günü Yazıhan ilçesinde oluşturulan uygulama noktasında yakalanan 44 …. ..04 plaka sayılı araçta çeşitli markalarda 19.250 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirilmiş ve muhafaza altına alınmıştır.

Ele geçirilen sigaraların sahibi olduğu tespit edilen R.Ö. isimli şahıs hakkında 5607 SKM (Gümrük Kaçağı Sigara) suçundan yasal işlem yapılmıştır.

2.02.01.2014 günü önleme arama kararına istinaden İlimiz Kale ilçesinde oluşturulan uygulama noktasında Şehirler arası yolcu otobüsünde yapılan aramada A.Ç. isimli şahsa ait 1 adet valiz ve 1 adet çuval içerisinde 2.420 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirilerek muhafaza altına alınmıştır.

Şüpheli A.Ç.’nin Tatvan C. Başsavcılığınca 5607 SKM suçundan ARANDIĞI tespit edildiğinden şahıs gözaltına alınarak 03.01.2014 tarihinde Malatya C. Başsavcılığına mevcutlu olarak gönderilmiştir.

Her iki olayda toplam 21.670 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirilerek muhafaza altına alınmış ve 2 şüpheli hakkında yasal işlem yapılmıştır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız