SON DAKİKA
SON DEPREMLER

51 Belediyeci Ağır Cezada Yargılanıyor

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi'nin, bazıları emekli, 7 eski ve yeni belediye başkan yardımcısı ile 10 eski ve yeni daire müdürünün de aralarında bulunduğu toplam 51 görevlisi, 2000- 2001 dönemiyle ilgili "ihtilasen nitelikli zimmet" iddiasıyla yargılanıyor. 24.03.2005 tarihli iddianame, Hazırlık 2003/137 numarasını taşıyor.

Malatya Belediyesi'nde eski başkan Mehmet Yaşar Çerçi'nin başkan olduğu dönemde "2000-2001 yıllarında, izne ayrılan işçilerin aylık ücretlerini peşin alıp izne ayrıldıkları halde, izin dönüşlerinde tekrar işçilere ikinci bir ücret ödenmesi, memurlara fazla ek tazminat ödenmesi, bazı emekliye ayrılan işçilere yersiz ödemede bulunulması ve işçi ve memurlara fazla yemek parası ödenmesi ile kamunun zarara uğratıldığı" iddia ediliyor.

Açılan davada aralarında bazı eski ve yeni belediye başkan yardımcıları, daire müdürleri, görevli memurlar ile birlikte toplam 51 görevli, "nitelikli zimmet" iddiasıyla Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanıyor.

Davanın iddianamesinde, zimmete geçirilen paraların, İktisat Müdürlüğü görevlisi Lütfü Ertaş'ın özel incelemesi sonucu ortaya çıktığı, olayın ortaya çıkmasından sonra bir kısım sanıklar tarafından belediye veznesine para yatırıldığı, dinlenen bazı tanıkların kendilerine ödeme yapıldığından haberdar olmadıkları gibi olayın ortaya çıkmasından sonra yapıldığı belirtilen geri ödemeden de haberlerinin olmadığını söyledikleri belirtiliyor. Bu tanıkların mükerrer olarak ödendi gösterilen izin, fazla mesai, vardiya ücretlerinin kendilerinin almadıklarını ve olayın ortaya çıkmasından sonra bu paraların kendileri tarafından iade edilmediğini, iade işleminin hesap işleri elemanlarınca yapıldığını öğrendikleri beyan ettikleri kaydediliyor.

Savcılığın hazırlık dosyası numarasına göre Çerçi'nin başkanlığı döneminde başlatıldığı anlaşılan soruşturma kapsamındaki eski- yeni belediye başkan yardımcıları ile daire müdürleri ve bazı memurların, ödemelerle ilgili evraklara "ita amiri" ve sıralı memur olarak incelemeden imza attıkları gerekçesiyle sorumlu tutuldukları öne sürülüyor.

Mahkeme, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız