SON DAKİKA
SON DEPREMLER

510 Öğrenci Katıldı

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:35:44
510 Öğrenci Katıldı
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya genelinde 100'den fazla okulun 510 öğrencisinin katıldığı ve Beşer Eğitim Kurumları tarafından 10.su düzenlenen Malatya Matematik Yarışması (MAMATYA) yapıldı.
 
Beşer Eğitim Kurumları Genel Müdürü Zeki Göçer yaptığı konuşmada,  “Malatya’da bir gelenek olan MAMATYA’nın 10.sunu düzenledik. Bu yılki yarışmayı geçtiğimiz dönemlerden farklı olarak 5. sınıf öğrencilerine yönelik yaptık. Ayrıca sınavı iki aşamaya çıkardık. Bugünkü sınavda başarılı olan ilk 100 öğrenciyi 12 Mayıs 2012 Cumartesi günü Turgut Özal İlköğretim Okulunda ikinci aşama sınavına alıp aynı gün de ödül törenimizi yapacağız.
 
MAMATYA yarışmasından maksadımız, öğrencilerimize matematik bilim dalını sevdirmek, matematiğe yeteneği olan öğrencilerimizin, bu yeteneklerinin farkına varmalarını sağlamaktır. Özel Rahime Batu ve Özel Turgut Özal İlköğretim  kullarımızda okuyan öğrencilerimiz Mart  ayında yapılan Ulusal Matematik yarışmasında Türkiye 2.liği ve 3.lüğü kazandılar. Nisan ayında yapılan Matematik ve Fen yarışmasında da Türkiye 2.liği kazandılar. 21 yıldır eğitim-öğretim, SBS, YGS, LYS, spor, sanat, proje ve olimpiyatlarda Malatya’yı Türkiye gündemine taşıyan okullarımız, 2012 YGS’de Türkiye 9.luğu yanında Gürcistan’da yapılan IYIPO Genç Mucitler Proje Yarışması olimpiyatlarında da dünya 3.lüğü kazanmıştır. Bu yılda yapılacak olan Tübitak olimpiyatları, SBS ve LYS sınavlarında da yeni dereceler bekliyoruz” ifadelerini kullandı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız