SON DAKİKA
SON DEPREMLER

52 Kovan ve Arı Çalındı

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:40:36
52 Kovan ve Arı Çalındı
A- A+ PAYLAŞ

Akçadağ ilçesinde gece çalınan 52 arı kovanının izi bulunamadı. Hırsızlık olayının maddi boyutunun ise yaklaşık 60 bin TL olduğu kaydedildi.

Olay, 18 Haziran günü gece meydan geldi. Akçadağ ilçesinin Doğanlar Mahallesi Kağıt Fabrikası’na yakın mevkide bulunan Erdal Ünal’a ait arı kovanları kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce çalındı.

Organik  bal üretiminin yapıldığı toplam 52 kovanın ve arılarının bir gecede alınıp götürülmesi şaşkınlık yaratırken, şimdiye kadar her hangi bir bulguya rastlanılmadığı belirtildi.

52 arı kovanının çok uzak bir bölgeye götürülmesinin mümkün olmadığı, mutlaka yakın bir bölgeye taşındığı iddia edilirken, Jandarma ekiplerinin mahalle muhtarları ile irtibata geçip kırsal kesimlere yeni getirilen arı kovanlarını gözetime tutarak hırsızlık olayını çözmesi gerektiği ifade ediliyor.

Hırsızlığın meydana geldiği gün karayolu giriş ve çıkışlarındaki plaka okuma sistemlerinden kamyon ve kamyonet türü arı kovanlarını taşıyabilecek araçların plakalarının belirlenebileceği de aktarılırken,  başlatılan soruşturmada şimdiye kadar her hangi bir sonuç alınamadığı öğrenildi.

Kovanlardan balın alınmasına kısa bir süre kala hırsızlık olayının yaşanması Erdal Ünal’ın 10 yıldan beri yapmış olduğu yaklaşık 60 bin TL tutarındaki birikimini de hırsızlığı gerçekleştiren faili meçhul kişi ya da kişiler almış oldu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız