SON DAKİKA
SON DEPREMLER

53 Yıllık Ustanın Mücadelesi

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:34:04
53 Yıllık Ustanın Mücadelesi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Akçadağ ilçesinde 53 yıldır ayakkabı tamiri yapan Duran Dallı, işlerinin çok durgun olduğunu belirterek, “Siftah bile yapmadığımız günler oluyor. Ayakta durma mücadelesi veriyoruz” dedi. 

İşlerinin durgun olmasını ilçenin mütemadiyen göç vermesine bağlayan 53 yıllık ayakkabı tamir ustası Duran Dallı (73), “Eskiden köylerden ilçe merkezine göç vardı. Şimdilerde ise göçler ilçelerden büyük kent merkezlerine yöneldi. Bu bağlamda Akçadağ ilçe merkezi ve köyleri de sürekli göç veriyor, haliyle bu durumda işlerimize olumsuz yansıyor. Diğer bir durum ise eskiden köylü hemşehrilerimiz günübirlik alış verişlerini ilçe merkezinde gerçekleştirerek, çarşı esnafın yüzünü güldürüyordu. Artık köylüler tarafından ilçeye günübirlik giriş çıkışlar bitti, sadece ilçenin pazar günü olan cuma günü köylü hemşehrilerimiz ilçe merkezine geliyor. 53 yıllık ustayım, böyle bir durgunluk görmedim. Lütfen yetkililer bu duruma bir çözüm bulsun. Akçadağ artık göç vermesin” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız