SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''54 Kadar'' Katılımlı Tepki!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Toplum Gönüllüleri Birliği Derneği Basın Sözcüsü Ahmet Aygün, "54 kadar sivil toplum kuruluşunun katılımıyla.." ibaresini koyduğu ve "ortak" olduğunu ifade ettiği açıklamada Genelkurmay Başkanlığı'nın bildirisini "üzücü" olarak nitelendirdi, bu bildiriyle milletin karşı karşıya getirildiği iddiasında bulundu.

Basın kuruluşlarına, derneğin öncülüğünde "54 kadar sivil toplum kuruluşunun katılımıyla" hazırlandığı ibaresiyle, bu 54 kuruluşun hangileri olduğu belirtilmeden, sadece Malatya Toplum Gönüllüleri Birliği Derneği Basın Sözcüsü Ahmet Aygün'ün adıyla gönderilen açıklama şöyle:

"Uygar dünyada itibarımızı zedeleyen, demokratik cumhuriyet anlayışına zarar veren, güveni sarsan, halkımızın vicdanını yaralayan, üzücü bir bildiri ile milletimiz karşı karşıya getirilmeye çalışılmıştır.

Hiç kimsenin ve hiçbir odağın, kendi zanlarını ve siyasi kanaatlerini, kişisel laiklik anlayışlarını, mensubu oldukları kurumların kanaatleri gibi gösterip milletin kurumlarını yıpratmaya hakkı ve yetkisi olamaz.

Hiçbir odak; kendi görüşlerini hem demokrasi hem mahkeme yerine koyup halkımızın temsilcilerine ve iradesine biçim vermeye kalkışmamalıdır. Farklı düşünmeyi, farklı inanmayı düşmanlık göstermek, suçlamak üzücü bir nitelendirmedir.

Manevi değerlerin benimsenmesi, inancın hayata geçirilmesi; ne bir istismar ne de yıkıcı faaliyet olarak görülmelidir. Bu tür faaliyetler; insan olmanın vazgeçilmez doğal hakkı bilinmeli, demokratik bir ilke olarak saygı gösterilmelidir.

Bu bağlamda Malatya’daki menfur olayın, göreceli ve sığ bir şekilde değerlendirilmiş olması, inananları töhmet altında bırakmış, üzüntüleri arttırmıştır. Kaldı ki bu olayın, din eğitiminin eksikliğinden kaynaklandığı bilinen bir olgu ve şüphe götürmez bir gerçektir.

İnsan haklarına saygı gösteren her yetkili; büyük devlet anlayışına yakışmayan söylemlerle, milletimizin meclisini ve kurumlarını yıpratmaktan sakınmalıdır.

Bazı değerler üzerinden yanlış yorumlar ve korkular üreterek, siyaset kurumlarına müdahale etmeyi, yargıyı etkilemeyi; demokrasiyi ve halkın iradesini hiçe sayma olarak algılıyoruz. Bu tür çıkışların, ülkemizin birlik ve beraberliğine zarar verdiğine, ekonomik ve siyasi istikrarını zedelediğine inanıyor ve bu olumsuzluklardan nemalanmak isteyen çevreleri şiddetle kınıyoruz.

Ve diyoruz ki; tüm uygar dünyada olduğu gibi hiç kimse cübbesini, hiç kimse üniformasını siyasete karıştırmasın, kendi zanlarından kendilerine vazife çıkartmaya kalkışmasın. Kışlanın siyasete karışması; yakın tarihimizde nice topraklarımızın kaybına, onulmaz nice toplumsal yaraların açılmasına sebep olmuştur.

Bizler sivil toplum kuruluşları olarak bu husustaki duyarlılığımızı, kamuoyuna saygı ile duyuruyoruz. 30.04.2007

MALATYA TOPLUM GÖNÜLLÜLERİ BİRLİĞİ DERNEĞİNİN ÖNCÜLÜĞÜNDE 54 KADAR SİVİL TOPLUM KURULUŞUNUN KATILIMI İLE ORTAKLAŞA HAZIRLANAN BASIN AÇIKLAMASI
Toplum Gönüllüleri Birliği Derneği
Basın Sözcüsü
Ahmet Aygün"

Bu arada, aynı bildirinin dernek merkezindeki açıklanması sırasında da bildiriye destek veren kuruluş sayısının 60 olarak ifade edildiği belirtildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız