SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'547 Bin Fidan Diktik'

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi'nin yönetimi, üniversitenin 35 yıllık geçmişinde yapılan toplam ağaçlandırmanın 5 katından fazlasının bu dönemde gerçekleştirildiği iddiasında bulundu.

Üniversiteden konuya ilişkin gönderilen basın bülteninde şu bilgi ve iddia yeraldı:

"Ülkemizin ve dünyanın şiddetle ihtiyaç duyduğu ağaçlandırma çalışmalarıyla ilgili olarak üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmek üzere harekete geçen üniversitemiz son dönemde yaptığı çalışmalarla bu ihtiyacı karşılamak adına büyük yol kat etti.

Çevre ve Orman Müdürlüğü ve Malatya İl Özel İdare Genel Sekreterliği ile birlikte yürütülen çalışmalar sonucu kampusümüze 174000’i çam fidanı, 308000’i meşe palamudu, 62500’i badem çekirdeği başta olmak üzere çeşitli fidanlarla birlikte toplam 547000 fidan dikilmiştir. 2050 dekarlık alanda yapılan ve İnönü Üniversitesi’nin 35 yıllık geçmişinde yapılan toplam ağaçlandırmanın 5 katından fazlasının gerçekleştirildiği bu çalışmanın maliyeti 935000 TL’ye ulaşmıştır. Toplam 2050 dekar alan ağaçlandırılmış olup üniversitemizde ağaçlandırılması gereken boş alan kalmamıştır.

Adeta ağaçlandırma seferberliğine dönüşen yeşil kuşak projesi kapsamında “ Bir Öğrenci Yüz Ağaç” projesi adını verdiğimiz ve her öğrencimizin mezun olmadan önce 100 ağaç dikmesini zorunlu kılan projemizle birlikte daha da yoğun hale gelecektir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız