SON DAKİKA
SON DEPREMLER

+54'te Fatma Uygur Şampiyon

0
Güncellendi - 2018-09-05 04:46:01
+54'te Fatma Uygur Şampiyon
A- A+ PAYLAŞ

Karadeniz ve Hazar Ülkeleri Uluslararası Karate Şampiyonası Ordu'da tamamlandı. Şampiyonada, Malatyalı karateci Fatma Uygur, kilosunda şampiyon oldu.

Fatsa 75. Yıl Spor Salonu'nda düzenlenen şampiyonada, Türkiye'nin yanı sıra Arnavutluk, Azerbaycan, Bulgaristan, Gürcistan, İran, Kazakistan, Kırgızistan, Moldova, Romanya, Rusya, Tacikistan, Türkmenistan, Ukrayna ve Özbekistan'dan bin 4 erkek, 849 bayan sporcu mücadele etti.

Malatyalı karateci Fatma Uygur, Ümit-Genç-U21 Milli Takım kadrosunda mücadele etti. Ümit bayanlar artı 54 kilogramda yaptığı 5 maçı kazanan Fatma Uygur, şampiyon oldu.

Malatya Gençlik Hizmetleri Spor Kulübü sporcusu Fatma Uygur Ümit bayanlar +54 kiloda yaptığı 5 maç sonunda rakiplerini birinci maçta 7-0, ikinci maçta 4-0, üçüncü maçta 5-0, dördüncü maçta 5-3 ve final maçında 7-0 yenerek, kilosunda şampiyonluk kürsüsü ne çıkmayı başardı ve altın madalya kazandı.

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, ilk kez bu seviyede bir organizasyon düzenleyen Fatsa'nın karate camiasına güzel bir ev sahipliği yaptığını belirterek, "Genç sporcuların gelişimi açısından önemli olan organizasyonun düzenlenmesindeki katkılarından dolayı Fatsa Belediyesi'ne, Fatsa Kaymakamlığı'na, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüze, Ordu Valiliği'ne teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Ordu'nun bir oksijen şehri olduğunu vurgulayan Ordu Valisi Seddar Yavuz, "Yüce yaradanın dünyadaki en şerefli varlığı insandır. Rengi, ırkı, inancı ne olursa olsun, bizim için en kutsal varlık insandır. Dolayısıyla burada farklı milletlerden kardeşlerimizin bir arada bulunması, kültürel bir etkileşim içinde olmaları, spor müsabakalarının ötesinde, birlik, beraberlik, kardeşlik ve barış açısından son derece anlamlı buluyorum” diyerek, şampiyonanın Ordu'da yapılmasını sağlayan Türkiye Karate Federasyonu'na,yöneticilerine ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Şampiyonanın düzenlenmesinde önemli katkıları bulunan Fatsa Belediye Başkanı Muharrem Aktepe, ilk kez bu seviyede bir organizasyona ev sahipliği yaptıkları için heyecanlı olduklarını söyledi. Katılımın yoğun olmasının Fatsa için önemli olduğunu vurgulayan Başkan Aktepe, "Böyle bir şampiyonanın şehrimizde gerçekleşmesinden son derece memnunuz. Şehrimize gelen tüm sporcularımıza başarılar diliyorum. İnşallah bu turnuvadan ülkemizi uluslararası arenada temsil edecek iyi sporcular çıkar. Ülkemiz dışından diğer ülkelerden katılan sporcularımıza da hoş geldiniz diyorum. Şehrimiz açısından yoğun katılımlı bir etkinlik oluyor. Bu turnuvanın şehrimiz açısında ekonomik bir boyutu da oluştu. Biz şehrimizde bu tür etkinlikleri artırarak devam ettirmeyi istiyoruz" diye konuştu.

Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • 44malatya (5 yıl önce)
    Fatma.kizimizi.tebrik.ederim.basarilar.dillerim. Basarilarini.her.zaman.bekliyoruz
    0
    0
    Yanıtla