SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''54'ün 9'unda İşlem Tamam..''

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye İstatistik Kurumu Malatya Bölge Müdürü Şemsettin Özcan; sokağa çıkma yasağı ile nüfus sayımı yöntemini ortadan kaldıracak, mükerrerlik veya karışıklık riski olmayan Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) ile ilgili olarak, Malatya ve bölgeye bağlı Elazığ , Bingöl ile Tunceli'de sürdürülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Özcan, konuya ilişkin olarak yaptığı yazılı açıklamada şöyle dedi:

"Türkiye için bir yenilik olan Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi’nin kurulma süreci 18 Ağustos 2006 günü Ankara’da Devlet Bakanı Sayın Beşir ATALAY ve İçişleri Bakanı Sayın Abdülkadir AKSU’nun huzurlarında; 81 İlin Valisi, İl ve Büyükşehir Belediye Başkanlarının katılımıyla gerçekleşen bilgilendirme toplantısı ile başlamıştı.

Bilindiği gibi, sokağa çıkma yasağı ile nüfus sayımı yöntemini ortadan kaldıracak, mükerrerlik veya karışıklık riski olmayan, sadece adres ve nüfusun sağlıklı tespitini sağlamakla kalmayıp; vatandaşların bürokratik işlem yükünü azaltacak, kamu kurumlarının daha etkin ve verimli çalışmasına, özel sektörün de adrese yönelik işlerinde işlem maliyetlerini düşürmesine de hizmet edecek olan Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi’nin kurulması için çalışmalara Bölgemizde de 11.09.2006 tarihinde başlanmıştır.

Bu süreç zarfında Bölge Müdürlüğümüz bünyesinde bulunan Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli illeri ile bu illerimizin ilçelerinde TÜİK nezaretinde belediyeler ve il özel idarelerince numaralama çalışması başlatılmış ve şu an itibarı ile bütün köylerin numaralama çalışması muhtarlıklar tarafından tamamen bitirilmiştir.

KÖYLERE İLİŞKİN SÜREÇ

Numaralama çalışması bitirilen köylerimizde Hanehalkı Bilgi Formu dağıtım aşamasına kamu personellerinin 2. görevlendirmesi ile 18 Ekim 2006 itibariyle başlanılmıştır. Bu süreçte Bilgi Formların alan uygulanmasında görev alan kamu personellerine yapacakları görev ile ilgili Türkiye İstatistik Kurumu Malatya Bölge Müdürlüğü uzmanları tarafından eğitim verilmiştir. 17 Kasım 2006 tarihi itibariyle Bölge Müdürlüğümüz sorumluluk alanı içinde bulunan toplam 1689 köyün tamamında bilgi formların dağıtımına başlanmış olacaktır. Ayrıca 20 Kasım 2006 itibariyle ikamet adresleri ile o adreslerde oturan kişilerin T.C. Kimlik numarasına göre eşleştirme aşamasına geçilip 20 Aralık 2006 itibariyle köylerimizde Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminin askı süreci öncesinde tüm aşamaların bitirilmesi planlanmaktadır.

BELEDİYE TEŞKİLATI BULUNAN YERLEŞİM YERLERİNE İLİŞKİN SÜREÇ

Bölge Müdürlüğümüz sorumluluk alanı içinde bulunan Malatya ilinde 54 belediyeden 9 belediyenin numaralama çalışması ve veri giriş işlemleri bitmiştir. Bu belediyelerde 20 Kasım 2006 itibariyle ilgili personele eğitim verilmesi sürecini takiben hanelere Bilgi Formların dağıtım aşamasına başlanılması planlanmaktadır. Ayrıca belde belediyelerinde numaralama ve veri giriş işlemlerinin en geç 15.11.2006 tarihinde; ilçe belediyelerinde ise 01.12.2006 tarihinde, Malatya İl Belediyesinde ise 06.09.2006 Tarihli Başbakanlık Genelgesi doğrultusunda belirlenen süreçte bitirilmesi planlanmıştır. Hanehalkı Bilgi Formlarının alan uygulaması ise numaralama ve veri girişi biten belediyelerde TUİK tarafından 1. ve 2. alan kontrolleri yapıldıktan sonra başlanacaktır.

Diğer taraftan Elazığ il genelinde toplam 26 belediyeden 10’u numaralama çalışmasını, 1’i ise hem numaralama hem de veri girişi işlemlerini tamamlamıştır. 30.11.2006 tarihi itibariyle il belediyesi hariç tüm belediyelerde numaralama ve veri giriş işlemlerinin tamamlanması planlanmıştır. Elazığ Belediyesinin ise % 40’lık alan çalışması tamamlanmış olup 11.12.2006 tarihinde alan çalışmasının bitirilmesi planlanmaktadır. Ayrıca Elazığ il merkezinde Hanehalkı Bilgi Formaların dağıtım ve eşleştirme çalışması da planlanan sürede bitirilmesi öngörülmektedir.

Sorumluluk alanımız içinde bulunan diğer bir il olan Bingöl’de ise toplam 13 belediyeden 4 tanesi numaralama çalışmasını bitirmiş olup 3 belediyede ise hem numaralama hem de veri giriş işlemleri tamamlanmıştır. 30.11.2006 itibariyle ile de İl Belediyesi hariç tüm belediyelerde numaralama ve veri giriş işlemleri tamamlanması öngörülmüştür. Ayrıca il belediyesi için ise numaralama işlemlerinin planlanan sürede bitirilmesi öngörülmektedir.

Tunceli ilinde ise Belediyelerde çalışmalar devam etmekte olup, numaralama ve veri giriş işlemlerinin 30.11.2006 itibariyle bitirilmesi öngörülmektedir.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız