SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'55 Yılın Rekorunu Kırdık'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi'nin denetimleri sonucu, geçtiğimiz yıl son 55 yılın rekorunun kırıldığı, toplam 1.977 işyerine ruhsat verildiği bildirildi.

Belediyeden konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle:

"Malatya Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü yaptığı sıkı ve etkin çalışmalar sonucunda 2010 yılında son 55 yılın rekorunu kırdı. Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü 2010 yılında toplam 1977 adet işyerine ruhsat verdi.

Konuyla ilgili olarak verilen bilgilere göre, 2010 yılı içerisinde toplam 2.480 adet ruhsat başvurusu olduğu belirtilirken, bu başvurular içerisinde 419 adet gsm, 1435 adet sıhhı, 119 adet eğlence yeri, 4 adet de mesul müdürlük olmak üzere toplam 1977 adet ruhsat verildiği ve verilen bu rakamın 1956 yılından buyana verilen en yüksek rakam olduğu belirtildi.

Yapılan denetimlerin; binaların fenni olarak imar açısından ve sağlık yönünden genel hijyenik kontrolü, yangın güvenliği ve çalışanların iş güvenliği ile işçi sağlığı gibi konulardaki eksikliklerin tespiti ve giderilmesi bakımından da önem taşıdığı belirtildi.

Konuyla ilgili olarak kısa bir açıklama yapan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, halihazırda hizmet vermekte olan işyerleri arasında özellikle haksızlığı sona erdirmek, faal işyerlerini kayıt altına alarak daha etkin denetimler yapabilmek amacıyla, iş yerlerine işletme ruhsatı verilmesi konusuna büyük önem verdiklerini söyledi.

Göreve geldikleri günden itibaren gerek Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü, gerekse Zabıta Müdürlüğü tarafından gerekli denetim ve kontrollerin daha da artırılmasını istediklerini ifade eden Başkan Çakır, “Yaptığımız sıkı kontrol ve denetimler neticesinde, sadece 2010 yılı içerisinde rekor sayıda işletme ruhsatı verilmiştir ki bu konuda duyarlı çok sayıda esnafmız yapılan çalışmadan dolayı bizlere teşekkür etmişlerdir” dedi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız