SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'550 Başvuru Var'

A- A+ PAYLAŞ

İlk aşamada 62 arsanın tahsis edileceği Organize Sanayi Bölgesi'nde, 550 yatırımcının başvuru yaptığı belirtiliyor.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nın Meclis Başkanı Sami Payza başkanlığındaki toplantısında konuşan TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, "Özellikle yeni seçilen TBMM üyelerine düşen görev sivil bir anayasanın yapılmasını sağlamaktır. 74 milyon insanın mutabakatı ile geçmişte yaşanan sıkıntılı dönemlerin bir daha yaşanmaması için bu ülkenin yeni bir anayasaya ihtiyacı var. Güçlü bir ekonomi için kaliteli bir demokrasiye ihtiyacımızın olduğunu her fırsatta dile getirdik. Türkiye'nin dünyanın ilk 10 büyük ülkesi arasına girebilmesi için demokrasisini güçlendirmesi gerekiyor" dedi.
İşsizlikte tek haneli rakama düştük diyen Erkoç, "Ancak bu sorun olarak devam ediyor. Çünkü işsizlik rakamı 9.9. olarak belirtildi. Bir tarafta yeni iş sahaları açmak, bir taraftan da yeni istihdam alanlarını açmak zorundasınız. Bir taraftan da her yıl 700-800 bin gence yeni iş imkanı bulmak zorundayız" dedi. Erkoç arıtma tesisinin ise yüzde 90'ının tamamlandığını ifade ederek, tesisin Aralık ayında açılacağını kaydetti.

 

Yatırım yapmak için 550 firmanın başvurusunun olduğunu belirten TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, "Ciddi anlamda başvuru olduğu için bazı kriterler konuldu. Başvuruda bulunan firmalardan formları aldık. Bir hafta içinde değerlendirmeleri yaparak, 3. Organize Sanayi Bölgesi'nde 62 arsanın tahsisine başlayacağız. Diğer taraftan da alt yapı hizmetlerinin ihaleye çıkartılması içinde girişimlere başladık" şeklinde bilgi verdi.

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız