SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"5510 Gözden Geçirilmeli"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:21:20
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkanı Ali Evren, “5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu yeniden gözden geçirilmeli” dedi. 

Evren yaptığı yazılı açıklamada, “Mesleki ve teknik okulların gelişmesi için  5510 sayılı sağlık sigortası yeniden gözden geçirilmeli ve günümüz şartları ve ihtiyaçlarına göre düzenleme yapılmalı. Çırak, kalfa ve işletmelerde mesleki eğitim gören stajyerler için uygulamada prim gün sayısı emekliliğe sayılmamaktadır. Sanayi sitelerine artık ara eleman, çalışan çırak ne de kalfalar gelemiyorsa, sanat öğrenmiyorlar ise o ilin gelişmesi mümkün değildir. Orada imalatlar durma noktasına gelir ise burada bir noksanlıklar görülmekte. Hükümetimiz acilen bu konuda bir iyileştirme yapmalı. Çırak ve kalfa sayımız her geçen gün azalmakta” dedi.

Evren şunları söyledi:

“Burada hükümetin bu sorunu aşabilmesi için mesleki okullara birçok cazibelikler getirmeli, Çırak ve kalfaların sigorta hakları devlet tarafından yatırılmalıdır. Kalfalar sürekli çalışması halinde asgari ücretin yarısını devletten yarısını bulunduğu işyeri tarafından ödemesi yapılmalıdır. Ustalık belgesi alan kalfalar da işyeri açıp imalat yapmak isterler ise 200 bin TL faizsiz kredi finansı sağlanmalı, 2 yıl vergi muafiyetleri getirmeli ve bu durum Doğu ve Güney Doğu Anadolu bölgelerine uygulanmalıdır. Esnaf ve sanatkarların sanayicilerin fatura kesilirken yüzde 18 KDV’nin yüzde 2‘si mesleki okulların gelişmesi için buralara aktarılmalıdır.  İmalat yapan çalışan ustalarımıza Bağ-kur sosyal primlerinin ve işyerinin yanında 1 ila 10 kişi çalıştıranların sosyal sigortalarında yüzde 15 indirim yapılmalıdır.  Büyük şehir belediyelerinde olan vergiler Tabela ve Çevre Temizlik vergileri ve buna benzer vergilerin bazılarında esnaflarımıza muafiyetler getirilmelidir.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız