SON DAKİKA
SON DEPREMLER

57 Yılın En Yüksek Sayısı

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:18:26
57 Yılın En Yüksek Sayısı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü tarafından, 2009 yılından bu yana yoğun bir şekilde sürdürülen denetimler sonucunda 2012 yılında 2 bin 577 adet işletme ruhsatı verildiği ve bu rakamın 57 yıldan bu yana verilen en yüksek sayıda işletme ruhsatı olduğu belirtildi.

Konuyla ilgili olarak Belediye Basın Müdürlüğü tarafından verilen bilgilere göre, 2012 yılı içerisinde toplam 4 bin 880 adet iş yeri başvurusu olduğu, yapılan bu başvurular neticesinde 2 bin 577 adet işletme ruhsatı verildiği belirtilerek; verilen işletme ruhsatlarından 3 adedinin mesul müdürlük, 5 adedinin canlı müzik belgesi, 151 adedinin umuma açık istirahat ve eğlence yeri ruhsatı, 697 adedinin gayri sıhhi müessese ruhsatı, bin 730 adedinin sıhhi müessese ruhsatı, 2 bin 156 adedinin hafta sonu tatil ruhsatı olduğu, 147 başvurunun ruhsat işlemlerinin ise devam ettiği ifade edildi.

Konuyla ilgili olarak kısa bir açıklama yapan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, halihazırda hizmet vermekte olan iş yerleri arasında özellikle haksızlığı sona erdirmek, faal iş yerlerini kayıt altına alarak daha etkin denetimler yapabilmek amacıyla, iş yerlerine işletme ruhsatı verilmesi konusuna önem verdiklerini söyledi.

Göreve geldikleri günden itibaren gerek Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü, gerekse Zabıta Müdürlüğü tarafından gerekli denetim ve kontrolleri daha da artırdıklarını ifade eden Başkan Çakır, “Yaptığımız sıkı kontrol ve denetimler neticesinde, rekor sayıda işletme ruhsatı verildi. Bu konuda duyarlı çok sayıda esnafımız da yapılan çalışmadan dolayı bizlere teşekkür etmişlerdir” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız