SON DAKİKA
SON DEPREMLER

57'nci Alay Vefa Yürüyüşü

0
Güncellendi - 2017-04-26 03:50:19
57'nci Alay Vefa Yürüyüşü
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da 57. Alay Vefa Yürüyüşü Yapıldı. Gençler, 100 metre uzunluğundaki Türk Bayrağını taşıyarak, Vefa Yürüyüşü’ne katıldı.

Çanakkale Zaferi’nde destanlaşan ve tarihe sığmayan kahramanlıklarıyla anılan 57. Piyade Alayı Şehitleri, Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı, şube müdürleri ve yüzlerce gencin katıldığı Veda Yürüyüşü ile anıldı.

Çanakkale Kara Savaşları'nın 101. yılı kapsamında "Gençlerden Şehitlere Vefa: 57. Alay Vefa Yürüyüşü Programı" düzenlendi.

Turgut Temelli Caddesinde bulunan Hacı Mustafa Sarıhan Caminde Sabah Namazı öncesi Çanakkale konulu vaaz ile başlayan program, sabah namazı, çorbası ikramı, Kuyuönü Şehitlik Mezarlığına düzenlenen Vefa Yürüyüşü,  Şehitlerin bulunduğu kabristanda Kuran-ı Kerim tilaveti okunmasının ardından yapılan dualar ile sona erdi.

Anma yürüyüşü sonrası konuşan Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı, “Çanakkale’de destanlaşan 57. Alay’da ki tüm askerlerimize de hassaten ALLAH’ tan rahmetler diliyorum” dedi.

Fındıklı, konuşmasında, “Geçen yüzyıl vatan savunması için Sarıkamış’ta, Çanakkale’de, Balkanlar’da, Yemen’de, Kafkasya’da, Trablusgarp’ta ve daha nice yerlerde şehadet şerbetini içen tüm şehitlerimizi anarken, bu yüzyıl da gerek Kurtuluş Savaşı’nda, gerek Kore’de, gerekse Kıbrıs’ta şehit olan tüm ecdadımızı da rahmet ve minnet ile anıyoruz. Yaklaşık 30 yıldır başımıza bela olan bölücü terör örgütü PKK ve son yıllardaki FETÖ/ PDY’ciler ve yandaşları ile yapılan mücadeleler esnasında hayatlarını kaybeden tüm askerler, polis, kamu görevlileri, doktor, öğretmen, hakim ve savcılarımızı rahmetler anıyor, hepsinin şehadet mertebesi ile yüce Allah’ımızın mükafatlandırmasını niyaz ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız