SON DAKİKA
SON DEPREMLER

58 Aday Adayı Oylanacak

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:55:40
58 Aday Adayı Oylanacak
A- A+ PAYLAŞ

AKP’de 7 Haziran 2015 milletvekili genel seçimlerinde milletvekili adayı olmak üzere başvuruda bulunan aday adaylarının teşkilat nezdindeki görünümlerinin ortaya çıkarılmasını amaçlayan temayül yoklaması 28 Şubat Cumartesi günü yapılacak. Temayül yoklamasında 1778 parti mensubu oy kullanacak. 

Atatürk Spor Salonu’nda yapılacak olan temayül yoklamasında, toplam aday adayı sayısı 65 olan iktidar partisinde, mevcut 5 milletvekili, eski il başkanı Bülent Tüfenkçi ve eski kadın kolları başkanı Emine Akkurt dışındaki 58 milletvekili aday adayı delegelerden en yüksek oyu almanın mücadelesini verecek. 

AKP’nin parti içi yoklama mekanizmalarından biri olan temayül yoklamasında toplam 1778 delege oy kullanacak. Delegeler, 22, 23 ve 24. dönem milletvekilleri, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, il ve ilçe disiplin kurulu üyeleri, il ve ilçe kadın kolları yönetim kurulu, il ve ilçe gençlik kolları, AKPli belediye başkanları, AKPli belediye meclis üyeleri ve partinin mahalle temsilcilerinden oluşuyor.

7 Aday Adayı temayülde oylanmayacak 

AKP Malatya teşkilatının 7 Haziran seçimleri için belirlenecek 6 kişilik milletvekili listesine yönelik görüşlerini yansıtacağı belirtilen temayül yoklamasında mevcut 5 milletvekili, AKP eski İl Başkanı Bülent Tüfenkçi ve AKP eski Kadın Kolları Başkanı Emine Akkurt milletvekili aday adayı olmalarına karşın temayül yoklamasında oylanmayacak. 58 milletvekili aday adayından 13’ünün engelli olduğu, bu nedenle başvuru ücreti alınmadığı öğrenildi. 

Elazığ Milletvekili Demirbağ’ın denetiminde 

Malatya AKP temayül yoklaması için AKP Genel Merkezi, Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ’ı görevlendirdi. Oylama, Demirbağ’ın gözetiminde yapılacak. 

Atatürk Spor Salonu’nda Saat 10.00’da başlayacak

AKP Malatya temayül yoklaması önceki dönemlerde Yeşiltepe Spor Salonu’nda yapılırken, bu defa kent merkezindeki Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek. Oylama saat 10.00’da başlayacak ve 17.00’ye kadar devam edecek. Oylamada ilçe seçim kurulu yetkilileri de görev yapacak. 

Çalık K.Maraş’ta, Öz Muş’ta temayül yoklamasını yönetecek 

Bu arada AKP Malatya Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık’ın  Kahramanmaraş teşkilatı, AKP Malatya Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz’ün de Muş teşkilatı temayül yoklamasını yönetmek üzere bu illere gittikleri bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız