SON DAKİKA
SON DEPREMLER

58 Kişiye Sertifika Verildi

A- A+ PAYLAŞ
 
SODES kapsamında Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) tarafından kabul edilen ve Malatya Valiliği'nin koordinasyonunda Işık Kadınlar Derneği tarafından yürütülen “Işık Yaşam Merkezi” Projesi kapsamında, 58 kadına sertifika verildi. Açıklamada,  Bilgisayar kursunda 20, Anne- Çocuk Sağlığı'nda  20, İngilizce'de 8 Diksiyon kursunda ise 10 kadına Halk Eğitim onaylı sertifika verildiği ve kurslardan mezun olan 15 kişinin Malatya'da çeşitli yerlerde işe başladığı bildirildi. 
 
Dernek tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi; 
 
Bilgisayar kursu sayesinde kadınlar teknolojinin bir gereği ve vazgeçilmezi olan bilgisayar kullanmayı öğrenmiş, bununla birlikte bilgiye ulaşmaları kolaylaşmıştır.
 
Anne- Çocuk sağlığı kursu ile annelere her yaşta çocuk eğitimi ve çocuk psikolojisi anlatılmış olup 
Anne ve çocuk arasında bilinçli bir iletişim kurulmasına vesile olunmuştur. Anneler bu kurs sayesinde kaliteli çocuk eğitimi ile ilgili çeşitli argümanlar kazanmışlardır.
 
İngilizce kursuna katılan bayanlar çocuklarının derslerine yardımcı oldukları gibi, bir dil bir insan kazanmaktır deyişi ile yeni bir dil öğrenmeye adım atmışlar ve dünyada geçerliği olan İngilizceyi anlayarak öğrenmişlerdir.
 
Diksiyon kursu ile kadınlar Türkçeyi doğru ve yerinde kullanmayı öğrenmişlerdir. Diksiyon kursu ayrıca kadınların kendilerini ifade etme gücünü artırarak bu anlamda özgüven kazanmalarına vesile olmuştur. 
 
Panel, Seminer, Konferans kapsamında:
 
Aile içi iletişim konusunda bir dizi eğitim programı düzenlenmiş, eğitime katılan kadınlar aile bireyleriyle ve çocuklarla sağlıklı iletişim kurmanın yollarını öğrenmişlerdir.  Proje kapsamında bastırılan el broşürleri mahallelerde ve şehir merkezindeki kadınlara dağıtılarak bu konuda bilgi sahibi olmalarına katkı sağlanmıştır.
 
Aile içi Şiddetle mücadele de seminerler ve eğitim çalışmaları sonunda şiddetin önlenmesi hedeflenmiş çalışmalara katılan kadınlara ve eşlerine bu anlamda bilgilendirmeler yapılmıştır. 
 
Madde bağımlılığı ile mücadele konusunda da eğitim programları düzenlenmiş madde bağımlılığının önlenmesi için broşürler bastırılıp dağıtılmıştır. 
 
Kent Kültürü ve Kentlilik Bilinci konularında eğitimler verilmiştir. Kadınlara kent kültürü ve kentlilik bilinci verilerek, kent içerisindeki yaşamlarının daha kaliteli olması yolunda katkı sağlanmıştır.
 
Kadın Hakları 
Konusunda kadının ilerlemesi kadın bakış açısının güçlendirilmesi hedeflenmiş ve proje çalışmaları ile bu amaca ulaşılmıştır. Ayrıca mahallelerdeki kadınlara ulaşılarak ve bu konularda bilgilendirmeler ve anket çalışmaları yapılmıştır.
 
Psikolojik Danışmanlık Sorunlarla boğuşan çıkar ve yol bulamayan kadınlara uzman psikolog yardımıyla psikolojik danışmanlık sağlanmış olup sorunlara kolay ve kalıcı çözümler bulunmasına destek sağlanmıştır.
 
Hukuksal Danışmanlık Hizmetiyle avukatlar yardımıyla kadınlara hukuki hakları anlatılmış ve bu alanda destekler sağlanmış olup sorunlarına çözümler aranmıştır.
 
 Işık Yaşam Merkezi Projesi ile toplumda farklı yaş, kültür ve gruptan kadınlar bir araya getirilmiş birlikte iş yapma, paylaşma ve dayanışma duygularının geliştirilmesine katkı sağlanarak 5000 kadının projeden istifadesi sağlanmıştır.
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız