SON DAKİKA
SON DEPREMLER

58'i Geri Döndü

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:49:07
58'i Geri Döndü
A- A+ PAYLAŞ
Vali Ulvi Saran ve Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Suriye’deki iç savaş nedeniyle Türkiye’ye sığınıp Malatya’da barındırılan Suriyelileri ziyaret etti. 
 
Malatya’da 8 yerde barındırılan yaklaşık 3 bin Suriyeli'nin sorunlarını dinlemek için Battalgazi Öğrenci Yurdu’na giden Vali Ulvi Saran ve Başkan Ahmet Çakır, bir istekleri olup olmadığını sordular.
 
Burada konuşan Vali Saran, "Belediye Başkanımızla birlikte sizlere selam vermek, hal hatır sormak ve sizleri görmek üzere geldik. Son birkaç seneden beri Ortadoğu, Suriye ve Kuzey Afrika’da beklenilmeyen hadiseler oldu. Bu Allah’ın takdiridir. Bu hadiseler bizim de başımıza gelebilir. Vaktiyle aramızda sınır olmadan sizin topraklara gidip gelebiliyorduk. Bu nedenle birbirimize yakınız. Aynı inanç ve kültüre sahibiz. Dolayısıyla sıkıntılarınızın farkındayız. Sıkıntılarınız, bizim sıkıntılarımızdır. Sizlere sabırlar diliyoruz. Vatanınızdan uzaksınız. Bütün bunlara sabırla göğüs germenizi istiyoruz" ifadelerini kullandı.
 
Başkan Ahmet Çakır da şu ifadelere yer verdi:
 
"Suriyeli dost ve kardeşlerimize hoş geldiniz diyorum. Evlerini, dostlarını ve akrabalarını bırakıp buraya gelmek zorunda kaldınız. Suriye’de biran önce barış ve kardeşliğin tesis edilmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyoruz. Türkiye’ye gelen Suriyeli kardeşlerimizin sayısı 80 bini geçti. Sizlere burada geçici olarak ev sahipliği yapmaya çalışıyoruz. Yaşadığınız olaylar bizleri derinden üzdü. Suriye’de halkın iradesinin hakim olmasını ve huzurun biran önce gelmesini diliyorum. Biran önce topraklarınıza kavuşmanızı diliyorum."
 
Suriyeli göçmenler ise, "Yakınlarımız farklı kamplardadır. Dolayısıyla ailelerimiz bölündü. Ailelerimizle bir kampta buluşmak istiyoruz" dediler.
 
58'İ GERİ DÖNDÜ..
Bu arada Malatya’ya yerleştirilen yaklaşık 3 bin Suriyeli’den 58 tanesi ülkelerine geri dönmek isteyince, polis eşliğinde Kilis’e gönderildi. 
 
Aileleriyle birlikte getirildikleri Malatya’da yurt binalarına yerleştirilen yaklaşık 3 bin Suriyeli mülteciden 58 erkek sığınmacı, ülkelerine dönme taleplerini iletince araçlarla Kilis'e gönderildi. Suriyelilerin polis eşliğinde götürüldüğü ve Kilis'te sınırı geçerek ülkelerine gidecekleri öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız