SON DAKİKA
SON DEPREMLER

59 Başkandan Biri de Kiraz

0
Güncellendi - 2018-07-26 19:08:53
59 Başkandan Biri de Kiraz
A- A+ PAYLAŞ

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz’ın da dahil olduğu 59 CHP İl Başkanından Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na destek ve kurultay karşıtı açıklama geldi. Ortak açıklamada,“İhtiyacımız olan kurultay değil, birlik ve beraberlik içerisinde yerel seçimlere hazırlanmaktır.” denildi.

Kiraz'ın da imza attığı 59 İl Başkanının ortak açıklaması şöyle:

16 yıllık AKP iktidarı sonrasında gelinen noktada Cumhuriyetin temel kazanımları bir bir yok edilmiş, TBMM işlevsiz hale getirilerek egemenlik şahsileştirilmiş, devlet bir büyün olarak kararnamelerle yönetilmeye başlamıştır.

Demokrasi, kişilerin temel hak ve özgürlükleri, hukuk ve adalet sistemi cumhuriyet tarihimiz boyunca hiç olmadığı kadar gerilemiş hukukun üstünlüğü ilkesi çökmüş, yargı saraya bağımlı hale getirilmiştir. Laiklik ilkesi yok edilmişi başta eğitim olmak üzere tüm alanlarda ülkemiz geriye gitmiştir. Demokratik hukuk devletinin temeli olan denge ve denetim mekanizmaları bütünüyle yok edilmiş, devletin demokratik kurumsal yapısı hızla çökme noktasına gelmiştir. Dış politika tek adamın keyfi tasarruflarına terk edilmiş, ülkemiz dış dünya da itibarsızlaştırılmıştır. AKP iktidarı ve tek adam rejimi ülkemizi bir parti devleti haline getirmiş Olağanüstü Hali sözde kaldırırken, 15 ayrı kanunda değişiklik yaparak Anayasanın temel hak ve özgürlüklerini askıya alan yasa tasarısını parlamentodan geçirmiştir.

OHAL’i olağanlaştıran,  kalıcı bir OHAL devleti kurmayı hedefleyen iktidarın uygulamaları ortadayken, partimizi olağanüstü kurultaya götürmek sadece tek adam rejimini memnun edecektir.

Değerli Cumhuriyet Halk Partililer, Kamuoyu önünde, sosyal medya ve basın açıklamaları ile yürütülen olağanüstü kurultay için başlatılan imza süreci partimize zarar vermektedir. CHP İl Başkanları olarak kurultay tartışmalarını imza skoruna dönüştürerek kamuoyu önünde yapılmasını doğru bulmuyoruz. Kurultay talebi demokratik bir hak olmakla birlikte seçim öncesi ve seçim sürecinde partimize kapalı olan medya mecraları, parti içi tartışmaları ekranlara taşımakta, tek adam yönetimi ve yandaşları, parti içerisindeki bu tartışmaları ellerini ovuşturarak zevkle ve keyifle izlemektedir. Bu durum iktidarın Cumhuriyet Halk Partisine dönük yürütmekte olduğu algı operasyonunun boyutunu açıkça göstermektedir.

24 Haziran seçimleri sonrasında daha seçim sonuçları analiz edilmeden, tartışılmadan, değerlendirilmeden bir olağanüstü kurultay çağrısı yapılması ve bu çalışmanın sosyal medya, bası ve kamuoyu üzerinde sürdürülmesi doğru değildir.

İhtiyacımız olan olağanüstü kurultaydan ziyade birlik, beraberlik ve sorumluluk içinde bu karanlık süreçten çıkabilmemizdir. Sorumluluk sahibi her partilimizin parti içi iktidar mücadelesini ve olağanüstü kurultay tartışmalarını bir kenara bırakarak partimizi kamuoyunda tartışmaktan vazgeçmesi ve partimizi yerel seçimlerde başarıya taşıyacak olgunlukta davranması gerekmektedir.

Biz isimleri bulunan CHP İl Başkanları, tüm Cumhuriyet Halk Partilileri tarihi bir sorumlulukla birlik ve beraberlik içinde hareket etmeye davet ediyoruz."

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • malatyalı (5 yıl önce)
    chp de köklü bir değişim yenileme yapılmalıdır.malatya yı örnek verecek olursak %15 oya talip bir parti ile ne yapılabilir.akp gibi sağ partilerin yükseliş sebebi chp nin kendini yenileye memesidir.insan hem dindar hemde çağdaş olabilir.eğitimli insan haklarına değer veren ,cemaatla tarikatla ilgisi olmayan insanlarımız azımsanmayacak kadar çok,bunların önünün açılması lazım, yeni nesil istenildiği kadar muhafazkar yapılmaya çalışılsın dünya iç içe geçmiş cemaatlar ve tarikatlara yer yok artık.akıllı çağdaş bilgili insanlar dünyayı yönetecektir.chp buna hazır olmalı.
    0
    0
    Yanıtla