SON DAKİKA
SON DEPREMLER

59. Karaciğer Nakli

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde canlı vericiden bir karaciğer nakli operasyonu daha gerçekleştirildi. Son operasyonun 59'uncu karaciğer nakli olduğu, merkezin "haftada 2 kez rutin olarak yapılan nakiller" nedeniyle önemli Türkiye ve Avrupa için önemli merkezlerden biri haline geldiği belirtildi.

Rektör Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu, son operasyonla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi, haftada 2 kez rutin olarak yapılan “canlı vericili karaciğer nakilleri” ile ülkemiz ve Avrupa ülkeleri genelinde önemli bir karaciğer nakli merkezi konumuna gelmiş bulunmaktadır. Bunun sonucu, karaciğer nakli yapılmak üzere yurdumuzun her yöresinden ve yurtdışından birçok hastanın hastanemize başvurduğu gözlenmektedir.

Son olarak, birkaç aydır İstanbul Üniversitesi Çapa Hastanesi’nde Wilson hastalığına bağlı karaciğer sirozu tanısıyla tetkik ve tedavi edilen Suat İrkilata (42) isimli hastaya, 30 Ekim 2007 Salı günü kardeşi Besim İrkilata’dan (31) “canlı vericili karaciğer nakli” yapılmıştır. Her iki hastanın sağlık durumları son derece iyidir. Bu nakil ile Turgut Özal Tıp Merkezi’nde yapılan karaciğer nakli sayısı 59’a ulaşmıştır.

Bu ivme ile Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi’nin ülkemiz ve Avrupa ülkeleri arasında bir numaralı karaciğer nakli merkezi olması kaçınılmazdır. Varılan bu başarılı seviyeyi Malatya halkı ile paylaşmak bizler için bir onur kaynağıdır."

Karaciğer nakli, Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Sezai Yılmaz ile Genel Cerrahi ABD Başkanı Prof.Dr. Vedat Kırımlıoğlu başkanlıklarındaki ekiplerce gerçekleştiriliyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız