SON DAKİKA
SON DEPREMLER

59'u Yıkıldı, 19'u da Yıkılacak..

A- A+ PAYLAŞ

Kentin değişik mahallelerinde bulunan, can ve mal emniyeti açısından tehlike oluşturmasının yanı sıra ahlaka aykırı,..

Can ve mal emniyeti açısından tehlike oluşturan yapıların belirlenmesi, yıktırılması amacıyla Malatya Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışmalar sonucu 10 aylık dönemde 59 ev ve bina yıktırılırken, 19 ev ve binanın yıkımının da sırada olduğu bildiriliyor.

Kentin değişik mahallelerinde bulunan, can ve mal emniyeti açısından tehlike oluşturmasının yanı sıra ahlaka aykırı eylemlerin gerçekleştirildiği mekanlara dönüşen çoğunluğu eski, terkedilmiş, metruk ev ve binalara yönelik başlatılan çalışmalar sonucu değişik mahallelerde bulunan 59 bina belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından yıktırıldı.

Bu tür çalışmaların yıllardır yapılması gerektiği halde yapılmaması nedeniyle eski ve metruk yapıların sorun olduğu belirtiliyor.

Malatya’da sağlıksız binaların yanı sıra ruhsatsız yapılara yönelik çalışmalarla kenti bu tür yapılardan arındırmayı hedeflendiğini belirten İmar ve Şehircilik Müdürlüğü yetkilileri “Emniyet Müdürlüğü, Mahalle muhtarları ve sakinleri ile birlikte, can ve mal emniyeti açısından tehlike oluşturan yapılara ve evlere yönelik sürdürdüğümüz çalışmalar sonucu belirlenen 78 ev ve yapıdan 59 adedini değişik birimlerden aldığımız iş makineleri ile yıktık. Kalan 19 metruk binayı da iş makineleri bulduğumuz da hemen gerçekleştireceğiz. Bir anlamda kentimizi yapısal anlamda sağlıksız ve ruhsatsız yapılardan temizleme amacını taşıyan bu çalışmalarda sadece eski yapıları kapsamıyor, bütün yapıları kapsıyor.” diye bilgiler verdiler.

Yıkım yapılan ev ve binaların; B.Mustafapaşa, Kiltepe, Başharık, Cemal Gürsel, Zafer, Salköprü, Uçbağlar, Kavaklıbağ, Zaviye, Cirikpınar, İskender, Fırat, Yeşiltepe Seyran, Özalper, Hacıabdi, Yıldıztepe, Çukurdere, Çöşnük, Tandoğan, Taştepe, İlyas, Nuriye, Şeyhbayram, Niyazi, Hidayet ve Göztepe Mahallelerinde olduğu bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız