SON DAKİKA
SON DEPREMLER

5'i Daha Tekaüt!..

A- A+ PAYLAŞ

22 Temmuz 2007'de ilk kez seçilen milletvekilleri, iki yılı doldurunca emekliliğe hak kazandı. Malatya'nın 7 milletvekilinden CHP'li Mevlüt Aslanoğlu ile AKP'li Fuat Ölmeztoprak bir önceki dönem de milletvekili olduklarından emekliliği daha önce haketmişlerdi.

AKP listesinden 22 Temmuz 2007'de ilk kez meclise giren Mücahit Fındıklı, Öznur Çalık, Ömer Faruk Öz, İhsan Koca ve Mehmet Şahin de, 22 Temmuz 2009 itibarıyla emekliliği hakeden milletvekilleri oldular.

Bu arada, Hürriyet Gazetesi yazarlarından Yılmaz Özdil, konuya ilişkin olarak, köşesinde "Otellerimiz Emekli Dolu" başlıklı bir yazı yazdı.

İşte o yazı:

"OTELLERİMİZ EMEKLİ DOLU..

Dün önemli gündü.

22 Temmuz’un yıldönümü.

İlk kez seçilen milletvekilleri, dün itibarıyla iki yılı doldurdu, hayırlısıyla emekli oldu! Bugünden itibaren çift maaş alacaklar. 9884 lira maaş, yanında 2814 lira emekli maaşı... Yarın öbür gün şerefle(!) taşıdıkları demokrasi bayrağını bir başkasına devredip, milletvekilliğini bıraktıklarında, tek emekli maaşına kalacaklar, 4671 lira alacaklar.

*

Neyse...

Bodrum’dayım.

5 yıldızlı bir otelde.

Devlet Demiryolları’ndan emekli Kazım Bey’le laflıyoruz... Her temmuzda Bodrum’a, bu tesise gelir, bir ay kalırmış. Aslında bu yaz kriz var diye 20 günlüğüne gelmeye niyetlenmiş ama, 11 lira zammı alınca, eşi Neriman Hanım, "Kazımcığım, geldik 60 yaşına, biriktir biriktir, n’apıcaz bu kadar parayı allasen" demiş, o da, "Valla haklısın hanım, kefenin cebi yok, gidelim ezelim şu 11 lirayı" demiş... Ağustosta Marmaris’e geçiyorlar.

*

Yaşama sevinciyle dolu emeklilerimizi böyle görünce, mutlu oluyor insan.

*

Geçen hafta da Antalya’da bir başka 5 yıldızlı otelde, öğretmen emeklisi Cevat Bey’le konuşuyorduk aynı konuyu... Haziranda Paris’e gitmişler arkadaşlarıyla, "İnan Yılmazcım" dedi, "Fransa devleti adına, ben utandım... Bir tane Fransız yoktu otelde."

*

Sohbetimize kulak misafiri olan Bağkur emeklisi Kerim Bey dayanamadı, "O da bi şey mi Cevat Beyciğim" dedi, "Biz buradan kalkıp Maldivler’e gidiyoruz, Almanlar bırak oteli moteli, metrobüse binecek bilet parası bile bulamıyor..."

*

Şükür hakikaten.

*

Zavallı Almanlar.

*

Otelin İngiliz animatörü geldi bir ara yanıma... Her şey dahil olmasına rağmen, Kerim Bey’in devamlı bahşiş dağıtması dikkatini çekmiş, masaj yaptırmak için Balili kızları üçer üçer alıyormuş... "5 lira zam aldılar da, ondan" dedim... "Nee! Yıllık 5 lira zam mı aldılar?" diye sordu, "Ne yıllığı be" dedim, "ayda 5 lira, ayda..." İngiliz’in gözleri dışarı fırladı duyunca.

*

Kerim Bey’in başta AKP’liler, bütün milletvekillerine selamı var bu arada... "Ömür gelip geçiyor, kendilerini bu kadar helak etmesinler, arada tatil yapsınlar" diyor.."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız