SON DAKİKA
SON DEPREMLER

5'i de Yeniden Başvuracak

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:23:10
5'i de Yeniden Başvuracak
A- A+ PAYLAŞ

AKP’de 31 Ağustos'ta başlayan aday adaylığı süreci 3 Eylül Perşembe günü mesai saati bitimine kadar sürecek olan başvuruların ardından kesin aday listeleri 18 Eylül’de YSK’ya teslim edilecek.

1 Kasım’da yapılacak erken seçim öncesi siyasi partilerde aday adaylığı başvuruları başladı. Malatya’da da şüphesiz başvuruların en fazla yaşanacağı partilerden biri olan Adalet ve Kalkınma Partisi’nde 31 Ağustos günü başlayan başvurular 3 Eylül’de sona erecek. Şuana kadar 15’den fazla müracaat dosyasının alındığı AKP’de genel merkeze bazı müracaatların da yapıldığı öğrenildi.

AKP Başkanı Hakan Kahtalı, 1 Kasım’da Türkiye’nin yine sandık başına gideceğini ve tercihlerini yansıtacaklarını belirterek, “Bu anlamda da bizde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Erken seçim için tüm teşkilatımız ile hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum” dedi.

25.dönemde Malatya’dan Milletvekili seçilen Öznur Çalık, Taha Özhan, Mustafa Şahin, Nurettin Yaşar ve Bülent Tüfenkci’nin de yeniden aday adaylığı başvurusunda bulunacağını ifade eden Kahtalı, bunların yanı sıra yeni aday adaylarının da başvurularını beklediklerini söyledi.

Her seçim öncesi AKP’nin temayül yoklaması yaptığını hatırlatan İl Başkanı Kahtalı, ancak bu erken seçim öncesi zamanın kısıtlı olması nedeniyle bu defa temayül yoklaması yapmayacaklarını kaydetti. 18 Eylül’e kadar teşkilat ve kentteki sivil toplum kuruluşlarının da görüşlerine başvuracaklarını ifade eden Kahtalı, mevcut listenin değişip değişmeyeceği konusunda ise tüm yetkinin genel merkezde olduğunu söyledi.

AKP Genel Merkezi’nin geçtiğimiz günlerde yayımladığı genelgeyi hatırlatan Kahtalı, “Başta Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesi olmak üzere bir liste değişikliği olacak. Bu değişikliğin büyük oranda olmayacağı kanaatindeyim. Yani şöyle bir durumda var liste değişmeyecekse neden yeni başvuru alıyoruz. O yüzden bir kısım değişiklikler olabilecek ama Malatya’da olur mu olmaz mı bilmiyorum. Genel merkezin takdiridir her türlü olasılığa da açığız. Biz teşkilat olarak kim aday gösterilirse gösterilsin elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız