SON DAKİKA
SON DEPREMLER

5'i Tutuklandı

A- A+ PAYLAŞ

İl Jandarma Komutanlığı tarafından Yeşilyurt'ta gerçekleştirilen bir operasyonda, organize suç örgütü oluşturarak dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla yakalanan 7 kişiden 5'i tutuklanırken, 2'si günlük adli kontrol kararıyla serbest bırakıldılar. Olayla ilgili 3 kişinin ise arandığı bildirildi.

Konuya ilişkin olarak İl Jandarma Komutanlığı'ndan şu bilgi verildi:

"Malatya il j.k.lığı ekiplerince organize suçlarla mücadele kapsamında yürütülen istihbarı çalışma sonucu; Malatya şehir merkezinde piyasa ve bankalardan “Resmi belgede sahtecilik, Kredi kartları kanununa muhalefet, Vergi usul kanununa muhalefet, Nitelikli dolandırıcılık” suçlarını işleyerek haksız menfaat temin eden organize suç örgütüne yönelik icra edilen operasyonda yakalanan örgüt üyeleri, (Y.S.), (B.D.), (M.C.D.), (M.Y.), (E.A.) çıkarıldıkları adli merciilerce tutuklanmış, (G.B.) ve (İ.L.İ.)günlük adli kontrol kararıyla serbest bırakılmışlardır. Üç şahsın ise aranmasına devam edilmektedir.

Örgüt üyelerinin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda çeşitli suçlarda kullanılan;

-5 adet bilgisayar
-3 adet pos makinası
-1 adet kurusıkı tabanca
-37 adet senet
-17 adet hesap cüzdanı
-11 adet çek
-18 adet sahte mühürlü ve kaşeli boş belge
-126 adet vergi levhası fotokopisi
-53 adet çek fotokopisi
-3 adet sim kart
-4 adet usp hafıza kartı
-114 adet boş senet
-4 adet yazıcı
-3 adet vergi levhası
-3 adet imzalı boş senet
-32 adet kredi kartı
-51 adet boş muhtelif bankalara ait çek defteri
-4 adet hesap hareketleri yazılı ajanda ele geçirilmiştir.

Sahte belge ve usulsüz yollarla alındığı tespit edilen 6 otobilden 1 tanesine el konulmuş 5 aracın aranmasına devam edilmektedir.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız