SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'6-0'ın Sorumlusu Benim'

A- A+ PAYLAŞ

TFF 1.Ligi takımı Malatyaspor'un teknik direktörü Metin Yıldız, Fortis Türkiye Kupası'nda Şanlıurfaspor'a 6-0 mağlup olup elenmelerinin sorumlusunun kendisi olduğunu belirtti.

Malatyaspor Kulübü idari binasında basın toplantısı düzenleyen Malatyaspor'un teknik direktörü Metin Yıldız, Şanlıurfaspor maçına yanlış oyuncu oynattığını ve yanlış taktik verimesinden dolayı farklı mağlup olup elendiklerini ifade etti. Kamuoyunda, 'futbolcuların paraları verilmedi diye farklı mağlup olundu' şeklindeki yorumlara katılmadığını aktaran Metin Yıldız, "Evet paramızı alamadık. Ancak, lig'de içte ve dışta 2 maçı kazandık. O zamanlar da paramızı alamamıştık, bugün de alamadık ve belki Antalya maçı öncesi de alamayacağız. Ancak biz, bu mazeretlerin arkasına sığınmıyoruz. 11 Eylül'de yapılacak olan kongrede gelecek yönetimin maddi sorunlarını gidereceğini ümit ediyoruz"şeklinde konuştu.

Bazı futbolculara şans verdiğini ve Şanlıurfaspor maçında karşılığını alamadığını dile getiren Yıldız, "Bu futbolcu arkadaşlar, bundan sonra şu arkadaşa şans veriyorsun da bana niye vermiyorsun diyemez artık"dedi.

Yıldız'ın yöneltilen sorulara verdiği yanıtlar ve açıklamaları şöyle:

"* Bunun çok savunulacak tarafı yok. Sonuçta bu sonuç ortada. Malatyaspor takımıyla alakalı olumlu olumsuz her şeyin cevabını vereceğimi ilk günde ifade etmiştim. Bu tamamen teknik bir olay. Tabi ki savunulacak bir tarafı yok ama hatanın tamamen benden olduğunu bugün de ifade ediyorum. Hiçbir oyuncuyu da bu anlamda suçlamadım. Benim futbol anlayışım, bakış çerçevem, bütün oyuncuların yapmış olduğu çalışmaların karşılığını görmesi gerekiyor. Bunun da en doğru adresi saha. Dolayısıyla bütün oyuncular maç kondüsyonunda, maç havasında bulunması gerekir. Ben de oyuncularıma hem de en şiddetli şekilde soruyorum. Bu süreç içerisinde her şey çok düzenli, istediğimiz şekilde gelişmiş olsaydı belki de bu sorunları bugün konuşmuyor olacaktık.

* Malatyaspor 14-15 oyuncu arasına kattı. Bu katılan oyuncuların da transferin ilk gününde çalışmalarda birlikte olmadık. Hala bile aramıza gelen oyuncular var. Bunlar gelirken, fizik olarak diğer oyunculardan geri. Benim amacım buradaki çabam bütün oyuncuların eşit seviyeye gelmesini sağlamak. Onun için 6-0’lık bir sonuç uğruna bahane olarak sunmuyorum. İsterse 20-0’lık sonuç olsun, ben yine kendi bildiğim doğruyu yaparım. Ama buna oyuncunun da cevap vermesi gerekiyor. Vermiyorsa da gereğini yaparım. Oyuncunun hakkını hukukunu savunuyorsam, o da Malatyaspor adına böyle bir sonuç ortaya çıkarıyorsa onun hesabını ben sorarım.

* Hiç öyle bir şey yok. Öyle bir şey olmuş olsa biz görevimizi yapmıyor olacağız. Yani yönetim, para krizi var. Bunu zaten konuştuk, kestirip attık. Bugün hala ‘Bizim paramız verilmedi de, ondan 6-0 yenildik’ şeklindeki bir söylem, benim bulunduğum yerde kesinlikle olmaz. O 6-0’lık sonuç ortadaysa hatalısı ve sorumlusu benim, hata yaptım.

* Malatyaspor hiç kimsenin beklemediği bir yenilgi aldı. İki tane de lig müsabakası oynadı. Tabiî ki eleştireceğiz, değerlendireceğiz ama bunların çok da fazla yıkıcı, onarılmaması gerekecek bir durumda olmaması gerekir diye düşünüyorum. Özellikle Malatyaspor takımı, 15-16 oyuncu arasına kattı. Bunu Türkiye standardında değerlendirdiğiniz zaman, bir Malatyaspor’lu oyuncunun değeri, Urfaspor’lu takımın değeri kadar değil, tam tersine Urfaspor’un bir oyuncusunun maliyeti, Malatyaspor’un arasına kattığı oyuncuların maliyetinin çok üstünde. Bunu ifade ederken insanları doğru yönlendirmek, bilgilendirmek gerekiyor. Fikir sahibi olmadan bilgi sahibi olmak gerekir diye düşünüyorum. Yorum yapacaksanız bunun nedenini bilmeniz gerekir. Yoksa gelişi güzel konuşuruz ama, o zaman Malatyaspor’a zarar vermiş oluruz. Dolayısıyla Malatyaspor’un hiçbir oyuncusunun değeri bu ligde şampiyonluğa oynayacak futbol takımının çok üstünde değil. Tam tersine 200’le 350 milyar arasında bir rakam.. Bu da bu ligde, Antalyaspor takımı eğer 700-800 milyara oyuncu almış ise ve hala hocası sıkıntıdan bahsediyorsa, hala yetersizlikten bahsediyorsa, o zaman biraz insaf derim. Biz zaten ne sıkıntılarla neleri, sadece Malatyaspor’da değil, bulunduğumuz her yerde, Sakaryaspor’u örnek verdim size. 1 trilyon 170 milyara şampiyon olduk, yine biz vardık orda. Burada da Malatyaspor’un bütçesi.. Bana bir bütçe verilmedi. Hiçbir oyuncumuza da bir kuruş ödenmedi bugüne kadar. Bütün bu şartlarda biz bunu sürekli konuşursak, bunu anlattım, defalarca anlatmanın anlamı yok. Malatyaspor takımı kurulurken, kimse bize şampiyon olmak adına da bir şey ortaya koymadı, sunmadı. Biz kendimiz çabaladık, ortaya bir şey çıkardık ve bir söylem oluşturduk.

* (Basına) Şampiyonluk diyorsunuz da peki şampiyon olmak için ne yaptınız? Ben de size soruyorum. Ne yapmanız gerektiğini geldiğim gün konuştuk. Hep beraber her şeyi bilmeliyiz, konuşmalıyız. Yani şimdi yönetimle alakalı bana soru soruyorsunuz. Ee siz benden daha iyi biliyorsunuz. Sürekli yönetimin.. Benim için yönetimin ne yaptığının, ne yapacağının.. Sorduğunuzda açıklamıyor muyum? Başkanın da yapmış olduğu, Malatyaspor’a zarar verecek bir şey varsa, kendi görevim dahilinde onu da ifade ediyorum. Başkan da bilsin diyorum. Ben çok sesli düşünüyorum ve konuşuyorum. Benim kimseden gizlemiş olduğum bir şey yok ama gördüğüm kadarıyla sizlerin benden var sanki. O zaman ben niye konuşayım. Her zaman ben mi doğruları ifade edeceğim? Ben şunu bekliyorum. Malatyaspor’un almış olduğu sonucun aşağıdan, yukarıdan bakılmayacak tarafı olduğunu ifade ettim. Dolayısıyla hata da yanlış da her şey benimle alakalıdır. Orada beni eleştirecek bir tutumunuz varsa eleştirin tabi. Ama bunları.. Ekonomik sorun Urfa maçında ortaya çıkmadı ki. Başladığımız günden bugüne kadar var, yarın da var. Biz şimdi Antalya maçına gideceğiz. Şimdi burada, bizim ekonomik sorunumuz var kardeşim, bahanemiz hazır. Ben o yapıda ve anlayışta olmadığımı ifade ediyorum. Oyuncularda o anlayışta, karakterde hareket edecekse zaten benimle olmayacağını ifade ettim. Dolayısıyla çıkacağız, Antalyaspor’a da yenilebilirsin. Bizim paramız verilmedi konsantre olamadık da, bu gerçekçi duruş, davranış olmaz. Malatyaspor’un problemi vardır. Ama ben bunları burada konuşurken, biz sadece kendi içimizde bunu biliyoruz. Neden bu safhasında bu bilinmiyor. Bir Mardin takımıyla oynuyoruz, Malatyaspor’un sorunları Mardin takımının belki de 50 katı. Bunlar niye konuşulmuyor o zaman. Ama öyle bir yansıtılıyor ki, ulusal basında, sanki Mardin takımı kahveden toplandı da sahaya çıktı gibi yansıtılmaya çalışılıyor. Bende diyorum ki, birbirimizi anlayabilmeliyiz.

* Tabi ki eleştirmeyin demiyorum. Eleştirilecek bir şey varsa eleştirin. Ama bazı gerçekleri hepimiz biliyoruz. Yalnız bu süreç içerisinde lig devam ediyor. Bu zorluklar içerisinde Malatyaspor iki tane müsabaka kazanmış. İki tane müsabaka kaybeden bir takım çok daha farklı anlatılıyor. Sıkıntı orda var da burada yok mu? Burada daha fazlası var. Buradaki grup üstüne düşeni fazlasıyla yapmış, konuştuk ettik. Şimdi 6-0’lık bir sonuç ortaya çıkmış. Yönetim krizi var. Yav kardeşim yönetim krizi Urfa maçından sonra ortaya çıkmadı ki, daha evvelde vardı, yarın da var. 11 Eylül’de kongre var. Ondan sonra ne olacak hepimiz göreceğiz. Bu süreç içerisinde bütün bu olayları birilerine maletmek, başkana, yöneticiye maletmek.. Hepimiz biliyoruz her şeyi, yönetim krizi olduğunu.. Yönetim parayı vermedi de onun için mi 6-0 yenildik? Ben öyle şey yok diyorum.

* O maçla ilgili soracağınız teknik anlamda bir şey varsa bana yönelik olsun. Şöyle bir hata yaptım. Bu hatamı oyunculara maletmiyorum, tamamen kendime malediyorum. Anlayışım kadromda bulunan bütün oyuncuları aynı seviyeye getirmek. Anlaşıldı mı? Burada hata yaptım. Bu benim düşüncemi oyuncular sahaya koymakta o anlayışta çıkmadılar veya o anlayışı algılayamadılar veya uygulayamadılar. Yanlış oyuncu tercih ettim, yanlış oyuncu oynattım, yanlış taktik verdim ve 6-0 yenildik. Yani paramız verilmedi diye 6-0 yenilmedik.

* Sizinle ne konuştuysak, aynısını Haşim beye de söylüyorum. Burada takım galip geldiği zaman bana maletmeyin, mağlup olduğu zaman bana maledin. Daha ne diyeyim kardeşim. Galip geldiği zaman böyle bir olumsuz ortamda başarı sizlere malediliyor hepimiz tarafından deniliyor. Oysa ben böyle istemiyorum. Başarı varsa hepimizin olması gerektiğini söyledim. Bugün de söylüyorum. Sonuçta kazanacan da kaybedecen de, yani bu uzun bir maraton. Bizim sıkıntılarımız var, bugüne kadar. Bu sıkıntıları da hep beraber konuştuk, tartıştık. Şimdi bu toplantının çok yoğun bir şekilde Urfa maçıyla ilgili olacağını biliyordum. Ben samimiyim, ordan samimi görünmüyor muyum? O sonuca yukardan aşağıdan bakılamayacağını ifade etmiştim. Onu tekrar konuşmak kongreye, parayı almadıya maletmek doğru değil. Malatyaspor 6-0 yenildi, ben bir teknik adam olarak hata yaptım kardeşim.

* Kadroda 25 oyuncu var. Geç gelen, fizik olarak hazır olmayan, yetersiz olan, belki de yetenek olarak yüzde 100 emin olmadığım.. Anlatabildim mi, bunların hepsini görmem gerekiyor. Görmem gereken yer de saha. Antrenmanda istediğiniz kadar görün. Dolayısıyla, Malatyaspor’un o günkü şartlarda, benim istediklerimin tabi ki 25 oyuncu içerisinden çok daha iyi yapabileceği, farklı yapabileceği var. Bu benim tercihim, benim riskim. Ben bu riski alırım, bir başkası 6-0 yenileceğim korkusuyla almayabilir. Ben 6-0’lık sonuç tabi ki, savunulacak tarafı yok. Ben yaptım diyorum. Hatayı yaptım kardeşim, düşünceyi de ifade ettim. Bu oyuncuları görmem gerekiyor. Dolayısıyla bunu görürken de bu düşüncemi gelecek yönündeki şekli ve tarzı olmayacak. O zaman oyuncu bana ‘hocam bana yine bu oyuncuya davrandığın gibi, şans verdiğin gibi vermiyorsun’ diyemiyecek. Çünkü ben kendimin adil olduğunu, herkesin hakkını hukukunu koruduğumu savunuyorum. Bunu söylemde değil eylemde gösteriyorum. Ha sonucu 6-0’lık sonuç çıktı. Ben diyebilirim Ahmet ayağından kaçırdı, Mehmet boş kaleye atamadı, öbürü adamını kaçırdı. Hayır kardeşim, ne olduysa ben yaptım. Çünkü sahaya çıkan oyuncuyu ben sürüyorum. Ha o da şansını kullanmalı. Kullanmıyorsa yarın bahane sunmamalı, benim sunmadığım gibi. Bunu söylüyorum.."

Pazartesi günü deplasmanda oynacakları Antalyaspor maçına da galibiyet için çıkacaklarını ifade eden Yıldız, takımda kaleci Fevzi ve Ulaç'ın sakatlıklarının bulunduğunu, sakat olan Emre'nin düzeldiğini, kaleci Emrah'ın milli takım kampına gittiğini, Mustafa, Ahmet ve Eyüp'ün ise henüz eksiklerinin bulunduğunu kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız