SON DAKİKA
SON DEPREMLER

6.1 Milyon TL'ye Gitti

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:48:28
6.1 Milyon TL'ye Gitti
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ihale ile Kömür Tevzi alanı satıldı. Belediye şirketlerinden Esenlik’in tek firma olarak katıldığı ihalede, yaklaşık 14.3 dönümlük Kömür Tevzi arsası 6.1 milyon liraya Esenlik şirketinin oldu. Şirket Genel Müdürü Hulusi Poyraz “ Şu an için net bir şey söylemek mümkün değil ama, büyük ihtimalle konut alanı olarak değerlendirmeyi düşünüyoruz.” dedi.

 
İnönü Mahallesi’nde yer alan ve uzun yıllar Malatya’nın odun-kömür gibi katı yakıtların depolandığı ve dağıtıldığı alan olarak kullanılan 14 bin 328 m2’lik arsa, ihale ile satışa çıkarıldı. İhaleye Belediye Esenlik şirketi dışında katılan olmadı. 5 Milyon 731 bin lira yaklaşık maliyetle ihaleye çıkan arsaya Esenlik şirketinin teklifi 6 milyon 100 bin lira oldu. Yasal süresi içerisinde itirazın olmadığı ve böylece Kömür Tevzi alanı Esenlik Şirketi’nin oldu. 
 
Şirket Genel Müdürü Poyraz; “ İhaleye girerek o alanı satın aldık. Şu an için net bir şey söylememekle birlikte konut alanı olarak değerlendirmek istiyoruz. Biliyorsunuz, Esenlik olarak konut üretimine hız verdik. Bu alanı da aynı şekilde değerlendirmek istiyoruz. Orta ve düşük gelir gurubuna hitap edecek konutlar üreterek Malatya’nın konut açığını gidermeye çalışacağız” diyerek alanın konut alanı olarak değerlendirileceğini belirtti. 
 
İSTİNAF MAHKEMESİ KURULACAKTI AMA...
 
Mülkiyeti Malatya Belediyesi'ne ait ve güzergahında kara ve demiryollarının paralel olarak yer alması nedeniyle kentin en değerli mülkiyetlerinden olan ve uzun yıllar Malatyalıların katı yakacak olan odun ve kömürlerin depolandığı ve dağıtıldığı alan olarak kullanılan 14.3 dönümlük Kömür Tevzi alanının, geçtiğimiz yıllarda Bölge İstinaf Mahkemesi alanı olarak değerlendirilmesi için Adalet Bakanlığına tahsisi yapılmış, Malatya’da kurulması planlanan istinaf mahkemesinin başka ile kaydırılması nedeniyle bu tahsisten vazgeçilmişti.
 
FOTOĞRAF: Kömür Tevzi alanı, ön plandaki binaların arkasında görülen, bir bölümü de lunapark olan alan.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız