SON DAKİKA
SON DEPREMLER

6.5'luk Depremde 266 Yaralı

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:02:04
6.5'luk Depremde 266 Yaralı
A- A+ PAYLAŞ

AFAD Deprem Dairesi Başkanı Murat Nurlu, "Herhangi bir fayı tetiklemesi şu an itibarıyla beklenmiyor. Fay parçası üzerinde artçı olarak depremler devam etmekte. Enerji boşaldığı zaman enerji sönümlenecektir" dedi. 

AFAD Deprem Dairesi Başkanı Murat Nurlu, Ege Denizi Çanakkale'nin 90 kilometre açığında 6.5 büyüklüğünde gerçekleşen deprem sonrası Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nda (AFAD) söz konusu deprem, sonrasında gerçekleşen artçı şoklar ve bölgedeki deprem aktivitesine ilişkin bilgilendirme toplantısı düzenledi. Nurlu, yaptığı açıklamada, 12.25'te meydana gelen depremin Gökçeada'nın 40 kilometre batısında 25 kilometre derinliğinde olduğunu belirterek, şu ana kadar meydana gelen artçı deprem sayısının 70 olduğunu ifade etti. Deprem meydana geldikten sonra AFAD olarak gerekli tedbirlerin alındığını anlatan Nurlu, en büyük artçı depremin büyüklüğünün 5.3, en küçüğünün ise 2.3 olduğunu dile getirdi. Nurlu, Gökçeada'da bir istasyonun mevcut olduğunu ve değerlerin AFAD tarafından belirlendiğini söyledi. 

6.5 büyüklüğündeki depremin oldukça büyük olduğunu anlatan Nurlu, İstanbul, İzmir, Balıkesir, Çanakkale'de bu depremin hissedildiğini belirtti. Nurlu, 2013 yılında iki depremin daha meydana geldiğini bildirerek, deprem aktivitesinin AFAD Başkanlığı tarafından 7 gün 24 saat takip edildiğini söyledi. Nurlu, "Şu ana kadar vermiş olduğu değerlerin büyüklük değerleri olduğunu belirterek, "Bir de şiddet var, hissedilme değeridir. Şiddet haritasına baktığımızda, Gökçeada merkezli depremin şiddeti 7, Çanakkale merkezli deprem 5 olarak hesaplanmıştır.

"ŞU ANA KADAR ÇOK BÜYÜK BİR HASAR MEYDANA GELMEDİ"

AFAD Başkanlığı'na şu ana kadar gelen hasar ve can kaybına ilişkin bilgi veren Nurlu, şu anda her şeyin kontrol altında olduğunu, Edirne ve Çanakkale'nin Gökçeada ilçesindeki bazı evlerde çatlak olduğunu ve küçük çaplı hasarların olduğunu kaydetti. Tekirdağ, Malkara, Süleymanpaşa'daki iki caminin minaresinde yıkıklar oluştuğunu ve şu ana kadar çok büyük bir hasarın meydana gelmediğini ifade eden Nurlu, can kaybı ve yaralanma açısından şu ana kadar 266 vatandaşın panik nedeniyle yaralanmalar geçirdiği bilgisine ulaşıldığını söyledi. Nurlu, bölgede 666 personel'in çalışmalarını yürüttüğünü ifade etti.

Panik nedeniyle ağır yaralanan vatandaşın Balıkesir İli Edremit İlçesi'nde olduğunu belirten Nurlu, bu vatandaşın panik nedeniyle balkondan atladığını ve hastanede tedavi altında olduğunu dile getirdi.

Yeni bir artçı Nurlu, "Herhangi bir fayı tetiklemesi şu an itibarıyla beklenmiyor. Fay parçası üzerinde artçı olarak depremler devam etmekte. Enerji boşaldığı zaman enerji sönümlenecektir" dedi.

Bir soru üzerine Nurlu, "Cep telefonlarına ilk başta çok yüklenilmesinden dolayı kesinti olabiliyor" diye konuştu.

Nurlu, çok hafif yaralanmaların Çanakkale, Edirne ve Balıkesir'de olduğunu ifade etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız