SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'6 Arkadaşımız Hakkında Soruşturma'

A- A+ PAYLAŞ

KESK'e bağlı Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, okullara yapılan yönetici atamalarının Danıştay tarafından verilen ikinci bir karar nedeniyle iptal edilmesi gerektiğini belirtti.

Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, sendika çalışmaları nedeniyle Malatya'ya geldi. Sendikanın Malatya şubesinde bir basın toplantısı yapan Dinçer, okullara yapılan yönetici atamalarının iptal edilmesi konusu üzerinde durarak şunları söyledi:

"Danıştay, okullara yapılan yönetici atamalarının yürütmeyi durdurma kararına bağlı olarak iptal edilmesi gerektiği yönünde ikinci bir karar ortaya koydu. Bu Türkiye'de uzun yılardan beri ilk defa alınmış bir karar. Artık bu saatten sonra Milli Eğitim Bakanlığı'nın 9 bin 700 yönetici atamasını iptal etmesi gerekiyor. Biz aynı zamanda bu dönem içerisinde başvurularımızı yaparak idare mahkemelerinin de bu iptallerin uygulanmasına dönük kararlar vermesini talep ettik. Malatya İdare Mahkemesi de bununla ilgili olarak 7-8 tane iptal kararı verdi. Ancak buna bağlı kalmaksızın, bu kararlar beklenmeksizin idarenin bütün bu atamaları iptal etmesi gerekiyor. Danıştay'daki karar 11 Eylül'de çıktı.11 Ekim'e kadar bakanlık ve yerel idareler bu kararları iptal etmediği takdirde atamayı yapan yetkili makamlar hakkında savcılıklara yargı kararlarını uygulamamaktan ötürü suç duyurusunda bulunacağız".

Eğitim-Sen Malatya Şubesi'nde yönetici ve üye olan 6 öğretmen hakkında 22 Temmuz seçim döneminde bir bağımsız adayın seçim çalışmalarına katıldıkları iddiası ile soruşturma açıldığını söyleyen Dinçer, "Malatya'da yönetici ve üye 6 arkadaşımızın bağımsız aday bürosuna gittiklerinde kameralarla kayıt altına alınması sonucu bir soruşturma açıldı. Bu soruşturmaların durdurulmasını talep ettik. Bu arkadaşlarımız demokratik haklarını kullanmışlardır" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız