SON DAKİKA
SON DEPREMLER

6 Ayda 693 Şikayet

A- A+ PAYLAŞ

Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Bayram Yumrutepe, Malatya'da son 6 ay içerisinde Tüketici Hakları Hakem Heyeti'ne gelen 693 şikayetin geldiğini ve bunun 421'nin tüketici lehine sonuçlandığını belirti.

Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Tüketici Hakları Hakem Heyeti çalışmaları ile ilgili olarak bilgi veren Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Bayram Yumrutepe, yılın ilk 6 ayında toplam gelen şikayet sayısının 693 olduğunu söyledi. Yumrutepe, "Bu şikayetlerin 421 tanesi tüketici lehine, 194 tanesi tüketici aleyhine sonuçlanırken, 6 tüketicide şikayetini geri çekti ve 72 şikayet dosyası ile ilgili işlemler ise devam etmektedir" dedi.

Yumurtepe, şikayetlerin daha çok cep telefonu ve kredi kartı üzerinde yoğunlaştığını belirterek, Üçüncü sırayı ise ayakkabı, konfeksiyon ürünlerinin aldığını kaydetti.

Kapıdan yapılan satışlardan dolayı da şikayetlerin geldiğini aktaran Yumrutepe, vatandaşların yaz döneminde artış gösteren kapıdan satışlara dikkat etmesini ve kendilerine imzalatılmak istene değerli kağıtları iyi okuyarak imzalamalarını istedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız