SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'6 Aydır Uğraşıyorum'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, eski şire pazarı esnafını ziyaret etti.

Esnafları gezerek, sorun ve isteklerle ilgili bilgiler alan Öz, "İki alt geçidin arasındaki üst bölümün kapatılarak, buranın üzerine de eski şire pazarı esnafına verilmek üzere şeffaf görünümlü şirin bir yerin yapılmasının iyi olacağını düşünüyorum. Hem şehrin estetiği açısından güzel olacak hem de buradaki esnaf açısından iyi olacaktır" dedi.

Kayısı esnafının, kayısı tanıtımıyla ilgili çalışma var mı? Sorularına; "Bir avuç fındık iyi gelir" dediler. Ben de, kim yapmış, bunu nasıl yapmış? Bu konuda araştırmalara başladım ve bir fındık tanıtım grubu olduğunu öğrendim. Gece eve gittim ve 3 saat bunun üzerinde çalıştım. Kayısı tanıtım gurubunun kurulması için tam 6 aydır uğraşıyorum. Ege İhracatçılar Birliği'nden, Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birliği'nden ve İstanbul İhracatçılar Birliği'nden karar aldım. Buralarda ayrı ayrı toplantı yaptım. Sonra bunların ortak genel kurulundan karar aldım. Bir ay içerisinde inşallah kayısı tanıtım grubu oluşacak. Ne kadar kayısı ihraç edersek, ihraç edilen kayısıdan binde 25 para kesilecek ve bu kayısının reklamında kullanılacak" diye konuştu.

Öz, dondan zarar gören kayısı üreticileriyle ilgili olarak yaptığı açıklamada ise, "Müracaatlar yapıldı. Bu müracaatlar askıya alındı. 15 Temmuz'a kadar askıda kalacak. İtirazlar yapılacak. İnşallah 25 Temmuz'dan sonrada ödemeler yapılacak. Bu sene hükümetimiz, dondan zarar gören kayısı üreticilerine 70 ila 90 milyon TL arasında bir ödeme yapacak. Çok ciddi bir rakam. Çiftçilerimizim sıkıntıları giderilecek. Başbakanımız bu konuda önemli bir talimat verdi" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız