SON DAKİKA
SON DEPREMLER

6 Aylık Hamileye Kürtaj!

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:10:24
6 Aylık Hamileye Kürtaj!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da kürtaj operasyonun da, bebeğini aldırdığı iddia edilen bayan ile sevgilisi olan şahıs, savcılık ifadesinin ardından Adliye Koridorunda nikah kıydırarak evlendiler. 

Alınan bilgiye göre, Malatya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından yapılan operasyonda, kürtaj yaptıkları ve haksız kazanç sağladıkları iddiasıyla gözaltına alınan İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ö.Ç. ile özel bir hastanenin başhekimi ve kadın doğum uzmanı Doç. Dr. Ş.H. ve özel hastanede çalışan anestezi teknisyeni Ö.A. ile 6 aylık bebeği aldırılan genç bayanın sevgisi M.B. tutuklanmıştı.

Tutuklanan M.B. ‘nin (24), 6 aylık bebeği aldıran sevgilisi G. (24) ile ailelerin araya girmesi ile savcılıkta ifade verdikten sonra adliyeye nikah memuru getirilerek koridorda resmi nikah kıyarak evlendikleri belirtildi. Genç sevgililerin, ailelerinden korkarak kürtaj yaptırdıkları iddia edildi.

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ö.Ç.’nin, sevgilisi ile adliye koridorunda evlenen G. adlı genç bayana 6 aylık bebeği kürtaj yaptırmak iddiasıyla suçlandığı ve bu işlemden dolayı rüşvet almakla itham edildiği öğrenildi. Prof. Dr. Ö.Ç.’nin, “Ben müdahale ettiğimde doğum vardı” diyerek suçlamayı kabul etmediği ve rüşvet almadığını ileri sürdüğü öğrenildi.

Özel bir hastanenin başhekimi ve kadın doğum uzmanı Doç. Dr. Ş.H.’nin ise 2 ayrı bayandan 10 haftayı geçmiş olan 2 bebeği kürtaj yoluyla almak suçlanıyor.

BAKANLIK SORUŞTURMA AÇTI

Bu arada Malatya'da “bazı hekimlerle sağlık personelinin, yasal sınırı aşan hamilelikleri sahte raporla sonlandırdıkları” iddiasıyla gözaltına alındıkları haberleri üzerine sağlık bakanlığı'nca idari soruşturma başlatıldı.

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, “Malatya Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne bağlı Turgut Özal Tıp Merkezi ile Özel Malatya Park Hastanesi'nde görevli bazı personelin 10 haftalık yasal sınırı aşan hamilelikleri sahte raporla sonlandırdıkları iddiasıyla gözaltına alındıkları”na dair haberlerle ilgili bakan Recep Akdağ'ın talimatıyla Denetim Hizmetleri Başkanlığı'nca idari soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Açıklamada, konuyla ilgili adli makamlarca yürütülen sürecin de devam ettiği belirtildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız