SON DAKİKA
SON DEPREMLER

6 Bakana Kayısı Mektubu

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:24:54
6 Bakana Kayısı Mektubu
A- A+ PAYLAŞ

Kayısı tüketiminin artırılmasına katkı sağlamak amacıyla AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz bakanlara mektup gönderdi. Mektubunda kayısının insan sağlığına faydalarını dile getiren Öz, bakanlardan yemekhanelerde ve ikram servislerinde kuru, tatlı yada komposto olarak kayısı tüketiminin teşvik edilmesini istedi. 

Ömer Faruk Öz, kayısının sağlıklı yaşam ve doğal beslenmedeki önemine dikkat çekerek; kaysının besleyici ve iştah açıcı özelliği olduğu, bol miktarda demir içerdiğinden kansızlığa iyi geldiği, vücuttaki zararlı maddelerin uzaklaştırılmasına yardımcı olduğu, kansere karşı koruyucu özellik taşıdığı, gelişme çağındaki çocuklara ve kemik gelişimine yardımcı olduğu, içeriğindeki kalsiyum ve magnezyum gibi elementler ile dişleri sağlamlaştırdığı, bedensel ve zihinsel yorgunluğun giderilmesine ve migrene karşı da olumlu etkiler gösterdiği, cildi besleyici ve nemlendirici etkiye sahip olduğunu ve sindirimi kolaylaştırdığını belirtti. 

Malatya Milletvekili özellikle askeri birlikler, yatılı bölge okulları, öğrenci yurtları, sevgi evleri, huzurevleri, çocuk ve gençlik merkezleri, ceza ve tevkif evleri ile hastanelerin yemekhanelerinde kayısı tüketiminin artırılmasını amaçladığını ifade etti. Öz, kayısı mektuplarını Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na gönderdi. 

Önemli ihraç ürünleri arasında yer alan kayısı üretiminde Türkiye ilk sırada yer alıyor. Kayısının yurtdışında da tanıtımı için iki yıl önce Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz’ün girişimleriyle incir, üzüm ve fıstığın da içinde yer aldığı Kuru Meyve Tanıtım Grubu kurulmuştu. Yüzden fazla ülkeye ihraç edilen kayısının Çin, Hindistan, Japonya gibi Uzakdoğu pazarlarına yönelik tanıtım çalışmaları sürdürülüyor.

Kayısının hem iç pazarda ve dış piyasalarda tanıtımı için sürekli gayret gösterdiklerini belirten Öz, en kaliteli kayısının ekolojik özelliklerinden dolayı Malatya’da yetiştiğini ifade etti. TÜBİTAK destekli Yüksek Kaliteli Kuru Kayısı Üretimi İçin Kükürtleme, Kurutma Ve Depolama Sistemi Geliştirme Projesi hakkında da bilgi veren Öz, Proje kapsamında bilimsel çalışmaların üç yıl devam edeceğini, üç yıl sonunda da uluslararası standartları karşılayan çiftçilerin kullanabileceği kolaylıkta ve alım gücüne uygun sistem geliştirileceğini söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız