SON DAKİKA
SON DEPREMLER

6 Beldede "Özel" Referandum

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:16:29
6 Beldede
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)  tarafından, kapatılmak istenen beldelerde halka kapatmayı onaylayıp onaylamadığı soruldu. CHP’li Belediye Başkanları tarafından yönetilen Ören, Ağılbaşı, Hasançelebi, Beydağı, Güzelyurt ve Fethiye Beldelerinde gerçekleştirilen referanduma halkın yoğun ilgisinin olduğu görüldü. CHP tarafından Malatya’daki 39 beldenin tamamında halkın kapatmalarla ilgili görüşleri alınacak.

Malatya’da da ilk aşamada CHP’li belediyelerde  mini referandum gerçekleştirdi.Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Enver Kiraz İl yöneticileri ile birlikte  Hasançelebi, Fethiye Güzelyurt ve Ören’de  referandum sandıklarını gezerek vatandaşlarla sohbet ettiler.

CHP İl Başkanı Enver Kiraz Hasançelebi Beldesi’nde yaptığı konuşmada, “ Büyükşehir olurken belde belediyelerinin kapatılmasına karşı duruyoruz. Bu anlayıştan hareketle referandum gerçekleştiriyoruz.  Bir beldenin , bir ilçeye bağlanması konusunda dahi referandum yapılırken, Malatya’da 39 belde kapatılıyor ve bu halka sorulmuyor. Ankara’da oturarak birileri hem Malatya’nın hem de beldelerin kaderlerini çizmeye çalışıyor.”dedi.

Referanduma yoğun katılımın olmasının sevindirici olduğunu belirten Kiraz, “ Herkesin beldesine sahip çıkmak için , beldesinin kapanmaması için adeta siper olduğunu gördük. Yürümekte bile zorlanan 80 yaşındaki teyze bile belediyesine sahip çıkmak için sandığa gelmişti. Bizler halkımızla birlikte bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Sandıklardan çıkan halkın gerçek sesini ve iradesini kamuoyu ile paylaşacağız. Sonuçları Genel Merkezimize  ileteceğiz. Ve farklı platformlarda belde halkının haklarını savunmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

6 beldede yapılan referandum sonuçlarının, CHP tarafından Pazartesi günü bir basın toplantısıyla kamuoyuna duyurulacağı öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız