SON DAKİKA
SON DEPREMLER

6 Bin Aileye Düzenli Yardım

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi'nin 6 bin aileye düzenli olarak aylık, üç aylık ve yıllık sosyal yardımlar yaptığı, 3.5 yılda toplam 18 milyon YTL tutarında sağlık ve sosyal yardımda bulunulduğu bildirildi.

Belediye Basın Bürosu'nun konuya ilişkin açıklaması şöyle:

"Mecburi Belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra, sağlık, sosyal ve kültürel alanlarda da önemli hizmetler sunan Malatya Belediyesi’nin ekonomik durumu iyi olmayan ailelere yardımları devam ediyor.

Belediye Basın Yayın Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Belediye Başkanı H. Cemal Akın’ın göreve geldiği günden bu güne kadar 18 milyon 68 bin YTL’lik sağlık ve sosyal yardım yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, Malatya Belediyesi tarafından 1 Nisan 2004 tarihinden bugüne kadar geçen süre içerisinde Belediye Sağlık Polikliniklerinde 128 bin 428 kişinin muayenesinin yapıldığı ilaçlarının da yine ücretsiz olarak verildiği, ücretsiz verilen bu hizmetin parasal değerinin 9 milyon 15 bin YTL olduğu bildirildi.

2007 yılı içerisinde ise 21.618 vatandaşın muayene edildiği, ilaçlarının da yine ücretsiz olarak verildiği ve bu hizmetin parasal değerinin ise 1 milyon 587 bin YTL olduğu belirtildi.

Yapılan açıklamada, Malatya Belediyesi tarafından 1 Nisan 2004 tarihinden bugüne kadar geçen süre içerisinde durumlarına göre derecelendirilen yaklaşık 6000 aileye düzenli olarak aylık, üç aylık ve yılda bir defa sosyal yardımlar yapıldığı, yapılan sosyal yardımların değerinin ise 9 milyon 53 bin YTL olduğu belirtildi.

2007 yılı içerisinde de sosyal güvencesi olmayan ailelere gıda, giyecek, nakdi, asker aile, eğitim yardımlarının yapıldığı, yapılan bu yardımların değerinin ise 2 milyon 246 bin YTL olduğu bildirildi.

Ekonomik durumu iyi olmayan vatandaşlara imkanlar dahilinde yardımcı olduklarını belirten Belediye Başkanı H. Cemal Akın, “Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren hemşehrilerimizin, standartları yüksek bir kentte yaşamalarını sağlamak için tüm ekibimizle birlikte yoğun bir çalışma gerçekleştirdik. 2008 yılı içerisinde de bu hizmetlerimiz artarak devam edecektir” dedi.

Başkan Akın, “Fiziki yatırım ve hizmetlerimiz ile mecburi belediyecilik hizmetlerimizin yanı sıra ekonomik durumu iyi olmayan vatandaşlarımıza yönelik verdiğimiz sağlık hizmetlerinin yanısıra sosyal yardımlarımız da 2007 yılı içerisinde devam etmiştir. Sağlık hizmeti ve sosyal yardımlarımız 2008 yılı içerisinde de sürecektir” dedi.."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız