SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"6 Bin Değil 9 Bin Km. İmiş!"

A- A+ PAYLAŞ
 
İl Genel Meclisi toplantısında yine sondaj makinesi eksikliği dile getirilip, Malatya'ya 2'nci sondaj makinesi alınması istendi.
 
İl Özel İdaresi Salonu'nda Ekim ayının ilk İl Genel Meclisi toplantısı Naci Şavata'nın başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda gerek içme ve gerekse sulama suyu için sondaj vurulması talipleri artınca, meclis üyeleri İl Özel İdaresi'nde bir adet sondaj makinesi olmasının yetersizliğinden söz edip, Malatya İl Özel İdaresi'ne 2'nci sondaj makinesi alınması istendi. Meclis üyesi Mustafa Mengüç, geçen yıl 53 sondaj vurulduğunu hatırlatarak, bu yıl sondaj talebinin 120'yi geçtiğini hatırlattı.
 
Bu arada, Antalya'da 23-26 Ekim tarihleri arasında Vilayetler Hizmetler Birliği'nin düzenleyeceği il genel meclisi üyelerine yönelik eğitim seminerine katılmak isteyenlerin gerekli formu doldurup, başvuru yapılması istendi. İl Genel Meclisi toplantısında, Arapgir ilçesi Aktaş Köyü ile Bostancık Köyü arasındaki yolun ve Darende ilçesi Güllüce Karabacak ile Nurselpınarı yollarının köy yolunun ağına alınması teklifi ilgili komisyondan gelen olur kararı ile kabul edildi.
 
Köy yol ağları konusu da gündeme geldiğinde konuşan İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, "İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nden ayrılan Sami bey, Malatya'nın resmiyette 6 bin kilometre köy ağı göründüğünü, ancak fiiliyatta ise bu rakamın 9 bin kilometre olduğunu, bu nedenle gerekli çalışmalar yapılarak bunun 9 bin kilometre olarak resmiyette görünmesi gerektiğini hep dile getirirdi. Bu nedenle, köy yol ağına alınması tekliflerini kabul etmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.
 
İl Genel Meclisi toplantısında, ayrıca ilgili komisyonda görüşülüp karar verilen Pütürge ilçesi Pazarcık Köyü Nesip Mahallesi'ne bir adet içme suyu sondajı vurulması, Hekimhan ilçesi Kocaözü Beldesi'ne bir adet sondaj vurulması teklifleri de kabul edildi.
 
Komisyonda görüşülmek üzere havale edilen karalar ise şunlar:
 
"Hekimhan ilçesi Boğazören Köyü'ne demir çelik sanayi kurulması için imar tadilatı, Arapgir ilçesi Kayakesen Köyü'nde tarım ve hayvancılık yapılması için imar tadilatı ile Merkez Sütlüce Köyü Tepeköy Kesirik'e gıda paket işletmesi kurulması için mevzi imar planı tadilatı."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız