SON DAKİKA
SON DEPREMLER

6 Bin Kişiye Aşure Dağıtıldı

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:57:42
6 Bin Kişiye Aşure Dağıtıldı
A- A+ PAYLAŞ

 Malatya Belediyesi tarafından Okuma ve Eğitim Merkezi ile Semt Konaklarında kurs gören öğrenci ve velilerine aşure dağıtıldı. 

Muharrem Ayı dolayısıyla birçok etkinlik düzenleyen Malatya Belediyesi, son olarak Okuma ve Eğitim Merkezi’nde kurs gören öğrenci ve velilerine yönelik 4 bin kişilik aşure dağıtım programı düzenledi. Belediye Başkanı Ahmet Çakır katıldığı programda ilk aşureyi kendisi ikram etti. Programda Başkan Çakır, öğrencilerle ve velileriyle yakından ilgilenerek sohbet de etti. Okuma ve Eğitim Merkezi’nde öğrenci ve velilerine bin kişilik, Yeşiltepe Semt Konağı’nda 750 kişilik ve yarın da Melekbaba Semt Konağı’nda bin kişilik, Tecde’de 750 kişilik ve Konak’ta da 500 kişilik olmak üzere toplamda 4 bin kişilik aşure ikramı gerçekleştirildi.

Belediye tarafından Muharrem ayı dolayısıyla daha önce iftar programı, Ehl-i Beyt Paneli, tasavvuf musikisi ve aşure ikramı gibi etkinlikler düzenlenmişti.

2 Bin Kişiye Aşure

Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Kadın Kolları Başkanlığı tarafından Muharrem ayı nedeniyle 2 bin kişiye aşure ikram edildi.

Malatya Belediye binası yanında düzenlenen aşure programına; Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Bahri Belediye Başkanı Ali Bektaş, Orduzu Belediye Başkanı Cumali Ekin, Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Bülent Tüfekçi, Hacı Bektaşi Veli Kültür Merkezi Vakfı Başkanı Hasan Meşeli, AK Partili kadınlar ve yöneticiler, belediye ve il genel meclisi üyeleri, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve kalabalık vatandaş topluğu katıldı.

Partinin Malatya Kadın Kolları Başkanı Emine Akut, programda yaptığı konuşmada, "Özellikle şu günlerde birlik ve beraberliğimizi pekiştirmeye çok ihtiyacımız var. Buradan şu mesaj vermek istiyoruz. Önceden Osmanlı İmparatorluğu vardı. Şimdi ise Türkiye Cumhuriyetti Devleti çatısı altında yaşıyoruz. Burada birlik ve beraberlik mesajı veriyoruz“dedi.Daha sonra konuşan Hacı Bektaşi Kültür Merkezi Vakfı Başkanı Hasan Meşeli ise Muharrem ayının önemini anlatıp, “Bizim sevgimiz ehli beyt sevgisidir. Bu vatan topraklarında bin yıldır birlik ve beraberlikle yaşadık. Hep birlikte düşmanlara karşı kan döktük. Birlik ve beraberliğimizi bozmaya hiç kimsenin asla gücü yetmeyecek" dedi.Daha sonra 2 bin kişiye aşure ikram edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız