SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"6 Bin Sağlık Çalışanı Açığa Alındı"

0
Güncellendi - 2016-08-13 19:57:59
A- A+ PAYLAŞ

Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Abdülaziz Aslan, FETÖ’nün devlet kurumlarından temizlenmesi için başlatılan sürecin çok titiz yürütülmesi gerektiğini ifade ederek, “Kurunun yanında yaşın da yanmaması için gerekli hassasiyetin gösterilmesi lazım” dedi.

Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Abdülaziz Aslan, 15 Temmuz darbe girişimini ve 15 Temmuz’dan sonra yaşanan süreci değerlendirmek üzere Sağlık-Sen Malatya Şubesini ziyaret etti.

Genel Başkan Yardımcısı Abdülaziz Aslan’ı Sağlık-Sen Malatya Şube binasında, Sağlık-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu, Sağlık-Sen Malatya Şube Başkanı Mehmet Bingöl, Şube Yönetim Kurulu Üyeleri ve sendika üyeleri karşıladı.

Değerlendirme toplantısında ilk olarak Sağlık-Sen Malatya Şube Başkanı Mehmet Bingöl söz aldı. Bingöl, 15 Temmuz’da darbe girişimi gerçekleştiren Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması(FETÖ/PDY) ile mücadele kapsamında suçsuz olan sağlık çalışanlarının mağdur olmaması için böyle bir toplantı düzenlediklerini ifade etti.

"Üyelerimizle darbeye karşı direnç gösterdik"

Sağlık-Sen Malatya Şubesi olarak 15 Temmuz darbe girişimine karşı duyarlı bir mücadele sergilediklerini ve üyelerle birlikte meydanlara indiklerini belirten Bingöl, “Malatya halkı bu darbe girişimine karşı büyük bir mücadele sergiledi ve tüm milletimizin de dik duruşuyla bu girişim engellendi. Bu önümüzdeki süreçte de örgüt mensuplarının temizlenmesi açısından inşallah araştırmalar iyi yapılır ve devlete sızan bu örgüt bir an önce ortadan kaldırılır. Tabi tüm bunlar yapılırken kurunun yanında yaşın da yanmaması için ciddi bir hassasiyet gösterilmesi ve suçsuz insanların mağdur olmaması lazım” dedi.

"Darbeciler 3 şeyi hesaplayamadı"

15 Temmuz darbe girişimi değerlendirerek sözlerine başlayan Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Abdülaziz Aslan ise, FETÖ’nün bazı şeyleri hesaplayamadığını dile getirerek “15 Temmuz’da bir darbe girişimi yaşandı. Bu hain darbe girişimini yapanlar akılları sıra bir darbe yapacaklarını ve ülkeyi işgal edeceklerini zannettiler ama onlar Allah'ın da bir hesap yaptığını unuttular ve bunu unuttukları için de başaramadılar. Bunların hesap edemediği bir diğer şey de milletti, bunlar 60 ve 80’deki gibi namluları millete çevirince milletin korkup evlerine saklanacağını zannettiler ama millet büyük bir cesaret sergileyerek bunların tüm planlarını altüst etti ve darbeyi etkileyen diğer bir neden oldu. Bunların hesaplayamadığı bir nokta da askeriyenin içindeki milletini, vatanını seven gerçek askerlerdi. Onlar emrivaki yapınca bütün her şeyi ve herkesi kontrol altına alacaklarını sanıyorlardı ama gerçek askerler buna izin vermedi ve nihayetinde saydığımız bu etkenlerden dolayı darbe girişimi hedefine ulaşamadı” dedi.

"Tepkiyle değil hukukla mücadele edelim"

FETÖ’nün devlet kurumlarından temizlenmesi sürecinin çok titiz yürütülmesi gerektiğinin altını çizen Aslan, “Her ne kadar 15 Temmuz darbe girişimini atlatsak da bunun artçı sarsıntıları devam ediyor. 15 Temmuz sürecinden sonra üzerinde çok büyük bir hassasiyet gerektiren bir konu var, o da bu örgütle mücadeledir. İslam ve beşeri hukuka göre bir kimse suçu ispat edilinceye kadar masumdur. Biz bugün bunlarla etki-tepki ilkesine göre değil de hukuk devleti ilkesine göre mücadele etmeliyiz. Evet, ortada bir virüs var ve biz asla bu virüse müsamaha gösterilsin demiyoruz ama bu virüsü temizlerken kurunun yanında yaşın da yakılmamasını ve bu sürecin titizlikle yürütülmesini istiyoruz. Bu süreçte suçlu, suçsuzdan ayrılmalı, somut ve güçlü deliller olmadıkça kimseyi suçlamamalı ve kimseyi mağdur etmemeliyiz. Ben, devletin bu konuda hassas davranacağına eminim” ifadelerini kullandı.

6 bin sağlık çalışanı açığa alındı

Suçsuz olan sağlık çalışanlarının mağdur olmaması için Sağlık-Sen olarak bakanlıklarla irtibat halinde olduklarını kaydeden Aslan “Biz Türkiye'nin 81 ilinde örgütlenmiş bir sendikayız ve sendika olarak bakanlıklarla iletişim halindeyiz. Bir yerde mağdur olan bir çalışanımız olmaması için bakanlıklarla sürekli irtibat halindeyiz. Şu ana kadar Türkiye genelinde yaklaşık 6 bin sağlık personeli açığa alındı. Bunların içinde mağdur olanlar olmasın diye sıkı bir çalışma yürütüyoruz” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Abdullah (7 yıl önce)
    DARBEYE KARŞI ÜYELERİ İLE BİRLİKTE DİRENÇ GÖSTERMİŞLER. GÖSTERMEYEN KİM KALDI Kİ.EN AZILI DEMOKRASİ DÜŞMANLARI BİLE 28 GÜNDÜR DEMOKRASİYİ BEKLİYOR.ONLAR BİLE ŞİMDİ 1. DEMOKRAT BEN SIRALAMA DA YOKUM.
    0
    0
    Yanıtla