SON DAKİKA
SON DEPREMLER

6 FETÖ Sanığı Hapis Cezasına Çarptırıldı

0
Güncellendi - 2017-10-21 02:50:53
6 FETÖ Sanığı Hapis Cezasına Çarptırıldı
A- A+ PAYLAŞ

  • FETÖ/PDY davalarında yargılanan polis müdürü ve 2 polis memurunun yanı sıra bir avukat ile 2 sağlık çalışanı hakkında mahkumiyet kararı verildi.

Malatya’da FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik soruşturmalar kapsamında aralarında 1 polis müdürü, 2 polis memuru, 2 sağlık çalışanı ve 1 avukat olmak üzere toplam 6 sanığa daha “Silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan hapis cezası verildi. Duruşmalarda tutuksuz yargılanan 1 polis müdürü ile 1 sağlık çalışanı hüküm ile birlikte duruşma salonunda tutuklanarak cezaevine gönderildiler.

-ByLock kullanıcısı 6 sanığa ceza verildi

Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik açılan davalardan 6 dosyada yargılama tamamlandı. Mahkeme heyeti, aynı zamanda FETÖ’nün kriptolu iletişim programı ByLock’u kullandığı tespiti yapılan 6 sanığa, “Silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan 6 yıl 3 ay ile 7 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezaları verdi.

-Polis Müdürü duruşmada tutuklandı

Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin vermiş olduğu kararlara göre; Malatya Polis Meslek Yüksekokulu’nda görevli iken ihraç edilen ve tutuksuz yargılanan eski 3. Sınıf Emniyet Müdürü Hasan Ç.’ye 7 yıl 6 ay hapis cezası vererek, tutuklanmasını karar verdi. Sanık Hasan Ç., duruşma salonunda polisler tarafından gözaltın alınarak cezaevine gönderildi.

-Birlikte yargılanan çifte hapis cezası

Sağlık Bakanlığına bağlı kurumda sağlık görevlisi olarak çalışırken ihraç edilen ve tutuksuz yargılanan Arif ve Sibel G. çiftinden, Arif G.’ye 7 yıl 6 ay hapis cezası verilerek, tutuklanmasına karar verilirken, eşi Sibel G.’ye ise 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Sanık Arif G., duruşma salonunda gözaltına alınarak cezaevine gönderildi.

-Avukata hapis cezası

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü’nde görevli iken ihraç edilen ve tutuklu yargılanan polis memuru İbrahim H.’ye 7 yıl 6 ay hapis cezası verilerek, tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Yine Malatya İl Emniyet Müdürlüğü’nde görevli iken ihraç edilen ve tutuksuz yargılanan polis memuru İbrahim A.’ya 6 yıl 3 ay hapis cezası verilerek, tahliye edildi.

Malatya Barosu’na kayıtlı olan ve davada tutuklu yargılanan Avukat Murat E.’ye 6 yıl 3 ay hapis cezası verilerek, tahliyesine karar verildi.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Ülkü KOÇAK (6 yıl önce)
    Hep 5-6 yıl ceza ! - Bir yıldır yattıkları için mi kalan 5 yılın karşılığı tahliye ! Bilen biri var ise aydınlatsın lütfen.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (6 yıl önce)
    Seninde basina gelirse gorursun fotgrafi Allah buyuktur allah in adeleti sanada nasip olur insallah
    0
    0
    Yanıtla
  • yavuz44 (6 yıl önce)
    iyi olmuş ama bu ne biçim haber insan bir resim atar
    0
    0
    Yanıtla