SON DAKİKA
SON DEPREMLER

6. Film Festivali Başlıyor

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:12:54
6. Film Festivali Başlıyor
A- A+ PAYLAŞ

6. Malatya Uluslararası Film Festivali, 6 Kasım Cuma akşamı, Hilton Oteli'nde yapılacakk açılış töreni ile başlıyor.

12 Kasım gecesi yapılacak ödül töreniyle sona erecek olan festivalle ilgili olarak, organizasyon komitesinden şu bilgi verildi:

"Malatya Valiliği’nin koordinasyonunda, Malatya Kayısı Araştırma-Geliştirme ve Tanıtma Vakfı tarafından Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin ana sponsorluğunda düzenlenen 6. Malatya Uluslararası Film Festivali 6-12 Kasım 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 

Festival 6 Kasım Cuma akşamı, DoubleTree By Hilton Malatya Oteli’nde gerçekleştirilecek Açılış Töreni ile başlıyor. Açılış Gecesinde, açılış konuşmalarının ve festival yarışma filmlerinin tanıtımının ardından, onur ve emek ödülleri takdim edilecek.

Açılış Töreninin sunuculuğunu, tiyatro ve sinema oyuncusu, yazar ve seslendirme sanatçısı Yekta Kopan üstlenecek.

DoubleTree by Hilton Hotel’de düzenlenecek olan törende “Yeşilçam’ın Yakışıklı Jönü” Serdar Gökhan ve Yeşilçam’ın en güzel aktrislerinden Perihan Savaş’a Onur Ödülleri takdim edilirken; birçok kitap yazıp yayımlayan ve sinema tarihine çok önemli katkılarda bulunan Agâh Özgüç ile sinema ve reklam filmlerinin vazgeçilmez makyaj sanatçısı, Bir Demet Tiyatro’da “pencereden bakan kadın” olarak hafızalarda yer edinen Suzan Kardeş’e ise Emek Ödülleri takdim edilecek. 

Sinemaya hizmet etmiş uluslararası isimleri de unutmayan Malatya Film Festivali, Yabancı Onur Ödülünü, bu yıl, Gürcü sinemasının usta yönetmeni Eldar Shengelaia’ya verecek.

Malatya Uluslararası Film Festivali bu yıl 6-12 Kasım tarihleri arasında, sinemaseverlere, son iki yılın en yeni filmlerinden, dünya festivallerinde ödüller kazanmış ve seyirciler tarafından büyük beğeni alan filmlere, usta yönetmenlerin son filmlerinden, genç yeteneklerin ilk filmlerine kadar geniş bir yelpazede seçkiler sunuyor. 40’a yakın ülkeden 140’a yakın film izleyicilerle buluşurken, film gösterimlerinin yanı sıra ücretsiz olarak söyleşiler, imza günleri, atölye çalışmaları ve sinema dersleri düzenlenecek.

Festivalde yer alan dünya ve Türkiye sinemasının son dönem örneği pek çok film, Uluslararası ve Ulusal Uzun Film Yarışmalarında ve yarışma dışı seçkilerde Türkiye prömiyerlerini yapacak.

Festival heyecanı 12 Kasım Perşembe akşamı düzenlenecek Festival Ödül Töreni’nde ödüllerin verilmesiyle son bulacak."

Bu arada festivalle ilgili tüm ayrıntılara aşağıdaki adresten ulaşılabileceği belirtildi:

http://www.malatyafilmfest.org.tr/

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız