SON DAKİKA
SON DEPREMLER

6 Hektar Orman Yandı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Hekimhan ilçesinde 6 hektar ormanlık alan yanarken, Doğanşehir ilçesinde tarlada çıkan harman yangını itfaiye ekiplerince söndürüldü.

HEKİMHAN'DA..
Hekimhan ilçesine bağlı Yeşilpınar köyü Katıl mezrası ormanlık alanında, kuru otlar arasındaki cam kırıklarının güneş ışınlarına karşı mercek görevi yapması nedeniyle başlayan yangında 6 hektar alanda yaklaşık 1000 meşe ağacının yandığı, itfaiye ve orman ekiplerinin müdahalesiyle yangının söndürüldüğü bildirildi.

DOĞANŞEHİR'DE..
Edinilen bilgiye göre, Doğanşehir ilçesi Günedoğru köyünde N.Y'ye ait tarlada henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangında tarlada bulunan otlar tamamen yanarken, uzun süren çalışmalar sonucunda itfaiye ekipleri yangını kontrol altına aldı. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı. (Fotoğraf bu yangından)

İTFAİYE MÜDÜRÜ UYARDI..
Öte yandan Malatya Belediyesi İtfaiye Müdürü Hanifi Acar, anız yangınlarının yasal olmadığını, anız yakılmasının hem çevreye hem de toprağa zarar verdiğini söyledi.

Hanifi Acar yangınlarla ilgili olarak yaptığı açıklamada, anızların yakılması halinde vatandaşların gerek çevreye gerekse, verimli topraklara zarar verdiğini ifade ederek, "Anız yakılması Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından yasaklanmıştır. Çünkü hem çevreye hem de toprak yapısına zarar vermektedir. Vatandaş bunları göz ardı ederek, anızdan kurtulmanın en kolay yolu olarak anızı yakmakta görmektedir. Vatandaşlar bu vesileyle kendisi de zarar etmektedir. Bunların göz önüne alınarak, vatandaşların hassas olmalarını ve anızlarını yakmamalarını rica ediyoruz. İtfaiye ekipleri açısından anız yangınlarını kontrol almakta çok güç oluyor. Bir daha söylemek gerekirse, anız yakılması yasal değildir" dedi.

Bu arada, doğalgaz yangınlarına karşı itfaiye ekiplerine eğitim verdiklerini kaydeden Acar, "Malatya Belediyesi İtfaiye ekipleri olarak doğalgaz yangınlarına karşı bütün personellerimize eğitim verdik. İstanbul'dan uzaman bir ekip Malatya'ya gelerek, burada bütün personelimize eğitim verdi. Bugüne kadar Malatya'da doğalgaz ile ilgili bir yangın yaşamadık. Umarım bundan sonra da olmaz ama olursa da, ekiplerimiz bu yangınlara müdahale etme konusunda bilgilidir" diye konuştu.

Vatandaşlara yangına karşı dikkat etmeleri gereken hususlar noktasında da bilgiler veren Acar, "Yaz aylarında çatı altlarında sıcaklık yüksek olduğu için en ufak bir kıvılcımda yangın çıkabilir. Bazı vatandaşlarımız çatı altında ekmek ve yemek pişiriyordu. Bu yıl bunda düşüş oldu. Bilinç arttıkça bu tür yangınlar düşecektir. Çatı altları depo olarak da kullanılmasın. Umarım bu konuda tedbirler artar. Yangını önlemenin en ucuz yolu tedbir almaktır. Buda Malatya'da gittikçe artıyor. Öte yandan herhangi bir yangında vatandaşlarımız 110'u arasınlar. Bunun yanında yangının nerede olduğu ve neyin yandığı konusunda bizlere iyi bilgi verilirse, yangını kısa sürede kontrol altına alabiliriz" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız