SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"6 İlçede Hastane Yok"

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:47:12
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya’nın sağlık tesisleri ve personel konusunda büyük eksiklikleri olduğunu, büyükşehir olması ile övünülen şehrin 6 ilçesinde devlet hastanesi olmamasının AKP’nin sağlıkta yaptığı en büyük devrim olduğunu kaydetti.

CHP Genel Başkanı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya’nın 13 ilçesinin 6’sında devlet hastanesi bulunmadığını, hastane bulunmayan ilçelerde sağlık ocaklarının donanım ve personellerinin yetersiz olduğunu kaydetti.

Ağbaba yaptığı açıklamada; “Sağlıkta devrim yaptıklarını ifade eden AKP Hükümeti, gelip Malatya’da yaptığı devrimi görmelidir. Malatya’da hala 6 ilçede devlet hastanesi bulunmamaktadır. Bu ilçelerden biri de pek çok şehrin nüfusundan fazla, 300 bin nüfuslu Battalgazi İlçesidir.” dedi. Doğanyol, Yazıhan,Kale, Kuluncak ve Arguvan İlçelerinde de  devlet hastanesinin olmadığını belirten Ağbaba, “Arguvan-Kuluncak gibi ilçelerde ciddi rahatsızlıklıları olan vatandaşların Malatya’ya gitmek için en az 1-1,5 saatlik yolculuğa dayanmalarını beklemek insafsızlıktır” dedi.  Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 29.09.2011 tarihinde yayımlanan Yönerge’nin 5. Maddesinde ilçenin coğrafi durum, ulaşım, nüfus gibi kriterleri göz önüne alınarak hastane açılabileceğinin yer aldığını belirten Ağbaba, Malatya’nın sağlık alanındaki cezalandırılmasına son verilmesini ve ihtiyaç olan yerlere hastane açılmasını istedi.

Devlet Hastaneleri olmayan ilçelerde en azından mahallelerdeki sağlık evleri veya sağlık ocaklarının gerekli hizmeti vermesini bekleyen vatandaşların sık sık ebe-hemşire olmamasından, tesislerin donanımlarının yetersizliğinden yakındıklarını kaydeden CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, "Arapgir’in Suceyn’inden, Akçadağ’ın Ortaköy’üne, Darende’nin Yenice Mahallesi’nden, Arguvan’ın Ermişli’sine pek çok mahallede sağlık ocağı olmasına rağmen, ne ebe ne hemşire var. Kırsal bölgelerde yaşayanların sağlığı Allaha emanet” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız