SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'da 6 Kişiden 1'i Alabiliyor!."

0
Güncellendi - 2016-03-09 01:25:56
A- A+ PAYLAŞ

  • Esnafa 30 bin liralık faizsiz kredide Malatya'da ödenek sorunu yaşandığı, bunun için daha fazla para aktarılması gerektiği belirtildi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 30 bin liralık faizsiz kredi uygulaması nedeniyle Malatya’da finansman sıkıntısı yaşandığını belirterek, başvuruda bulunan her 6 kişiden 1 kişinin kredi alabildiğini söyleyerek, dosyası hazır bekleyen esnaflar için Malatya'ya finansman aktarılması gerektiğini kaydetti.

“MALATYA’YA DAHA FAZLA ÖDENEK VERİLMELİ”

TBMM Genel Kurulu’nda konuşan Ağbaba, “ Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kooperatifi tarafından 30 bin liralık faizsiz kredi uygulaması başladığından beri 268 esnaf 10 milyon 595 bin kredi kullanmış. 410 kişinin başvuru yapmak için sıra beklediği, 835 esnafın ise dosyasını hazırlayarak beklediği Malatya’da bugüne kadar neredeyse her 6 kişiden 1’i kredi kullanabildi. Bu şekilde giderse başvuranların kredi alması birkaç yılı bulacak gibi gözüküyor, Malatya’ya finansman desteği lazım. Başvurulara bakıldığında Malatya’ya mutlaka yeni kaynak gösterilmesi gerekiyor. Türkiye genelinde binlerce esnaf kredi hayalî kuruyor. Kendilerini alacakları krediye göre ayarlayan, borçlarını erteleyen esnafları mağdur etmemek lazım. Malatya gibi büyükşehre daha fazla ödenek verilmesini istiyoruz” dedi.

Ağbaba konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Tabii, bir de kredi kullanmak isteyen ama geçmişte yaşadığı sıkıntılardan dolayı çekleri, senetleri protesto edilen esnaflarımız var, bu esnaflarımız için mutlaka bir sicil affı getirilmeli. Sicil affı esnaf ve sanatkârlarımız için bir can simidi olacaktır. Sicil affının 30 bin liralık kredinin başarılı olması için önemli bir şart olduğu unutulmamalı. Bu konuda Malatya olarak destek beklediğimizi ifade etmek istiyorum.”

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • hakan (8 yıl önce)
    Tam 3.5 ay oldu müracaat edeli ama hala ses yok Dernekte tanıdığı olanların dosyaları alt üst oluyor, acaba rüşvet mi bekliyor dernek yetkilileri
    0
    0
    Yanıtla
  • Erdem (8 yıl önce)
    SAYIN VEKİL GERÇEKTEN DOĞRU YAZMIŞ.BORCU OLMAYAN ESNAFMI VAR.HEM HER ESNAFA 30BİN TL FAİZSİZ KREDİ VERECEĞIZ DİYECEKSİN HEM DE BİRTAKIM MANALAR ORTAYA SÜREREK İPE UN SERECEKSİN.BENİM ESNAF OLARAK GERÇEKTEN MİDEM BULANDI.ESNAF KEFALETİN KAPISINDA GEÇMEK BİLE İSTEMİYORUM.8-9 AY SONRA KREDİ VERİLEBİLECEĞINI SÖYLÜYORLAR,O DA Bİ İHTİMAL BÖYLE SAÇMA BIR SİSTEM OLAMAZ YA HANİ VERİLEN SÖZ VARDI.AK PARTİ MALATYA MİLLETVEKİLLERİ NERDELER BU SIKINTIYI GÖRÜN VE ÇÖZÜN LÜTFEN.BİZ ESNAFLAR BI SIKINTILARI GÖRÜYORUZ.BİLGİNİZE...
    0
    0
    Yanıtla
  • nurettin (8 yıl önce)
    ZATEN BU KREDİYİ BANKALARA BORCU OLMAYAN ESNAF ALABİLİYOR NEYE YARADI BU KREDİ ESNAFLIK KÜLTÜRÜ OLMAYAN YENİ ESNAFLAR PİYASAYA ÇIKACAK YADA BORCU OLMAYAN KREDİYİ ALIP ARABASININ MODELİNİ YÜKSELTECEK DEVLETİN YANLIŞI BANA GÖRE ENTERESAN BİR ŞEY MEVCUT ESNAFLARI KORUYACAĞINA BU PARAYLA YENİ ESNAFLAR PİYASAYA ÇIKARIP KENDİSİNE VERGİ MÜKELLEFLERİ ÇOĞALTMAK GERÇEKTEN SIKINTIDA OLAN ESNAF, ADA CANIN ÇIKSIN DİYİYORLAR
    0
    0
    Yanıtla