SON DAKİKA
SON DEPREMLER

6 Kişiye Umut Oldu

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:57:50
6 Kişiye Umut Oldu
A- A+ PAYLAŞ

 Şanlıurfa’da beylik tabancası ile intihar eden polis memurunun bağışlanan organları, yaklaşık 3.5 saatlik ameliyatla alındı. Organlar, sabah saatlerinde yeni sahiplerine nakil edilmek üzere yola çıkartıldı. 

Şanlıurfa’da intihar eden ve beyin ölümü gerçekleşen Yakup Özkök isimli polis memurunun kalp, akciğer, pankreas, karaciğer ve böbrekleri, Balıklıgöl Devlet Hastanesi’nde gece 02.00 sıralarında başlayan başarı bir ameliyatla alındı. Sabaha karşı iten ameliyatın ardından özel kutulara yerleştirilen organlar, sahiplerine nakil edilmek üzere yola çıkartıldı. Ameliyatın ardından organ nakli ile ilgili bilgi veren Balıklıgöl Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Şahin Yaztürk, organların İstanbul, Ankara, Malatya ve Diyarbakır’da bulunan toplam 6 kişiye umut olduğunu kaydetti. Yaztürk, “Alınan organların daha önce kalp ve akciğerleri İstanbul’a gönderildi. Pankreas, karaciğer ve böbrekleri de Diyarbakır ve Malatya olmak üzere oradaki 6 insanımıza hayat verecektir. Gönül böyle bir son olmasını istemiyordu. Bu olay olduktan sonra en azından başka hayatlara can katacağından dolayı kalben huzurluyuz. 6 kişiye verileceği söyleniyor. Akciğerin, böbreklerden birini, karaciğerin birini ayrı kişilere verileceği belirtildi. 5-6 kişiye hayat verecek.” diye konuştu. Organ nakli nedeniyle aileye ve gelen ekiplere başarılı çalışmaları nedeniyle teşekkür eden Yaztürk, naklin ise ailenin üzerine gerçekleştiğini ifade etti. Yaztürk, “Bize intikal eden ailesinin izni üzerine organlar, başka hayatlar için yoldalar” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız