SON DAKİKA
SON DEPREMLER

6 Mahallede Sorunları Dinlediler

0
Güncellendi - 2016-10-18 01:18:55
6 Mahallede Sorunları Dinlediler
A- A+ PAYLAŞ

CHP Yeşilyurt İlçe Başkanı Ahmet Küçükşahin ve yönetim kurulu üyeleri Su, Yeni ve Bahçebaşı mahalleleri ile Kuyulu, Görgü ve Gözene mahallelerini ziyaret ederek, muhtarlarla ve mahalle sakinleri ile görüştü,mahallenin sorunlarını dinledi.

Başkan Küçükşahin, mahallenin sorunlarını kamuoyu ile paylaşacaklarını ve ayrıca Yeşilyurt Kaymakamlığına ve Yeşilyurt Belediye Başkanlığına yazı ile bildireceklerini söyledi. Küçükşahin, görüştükleri vatandaşların kendilerine ilettikleri sorunları şöyle açıkladı:

"1. Su, Yeni ve Bahçebaşı Muhtarlarının ilettiği sorunlar;

- Biz, Büyükşehir Belediyesi yasası ile eskiye göre arzu ettiğimiz hizmeti tam ve zamanında alamıyoruz. Dolayısıyla bizler Konak Belediyesini istiyoruz.

- Beydağı bölgesinde bulunan ormanlarımızın yangın durumunda söndürülmesinde kullanacağımız suyun her daim hazır olması için ormanlık kesimlerde yangın havuzu,

- Tecde ile Konak arasındaki tepenin üzerine orman yapılmak üzere iş makineleri ile çalışma yapıldı. Ancak aradan geçen yaklaşık 2,5 yıldır orman oluşturulmadı. Bu çalışmanın sonlandırılmasını,

- İmarda görülen ve yol terki yapılmış olan yolların tapu terklerinin yapılabilmesi için bölgemizde kadastro çalışmasının da yapılmasını,

- Bununla birlikte imarda görülen ve ancak tapu terki yapılmamış yolların tapu terklerinin yapılarak mevcut yolların genişletilmesini istiyoruz.

- Sonuç olarak asfalt ve imar yollarının yapılmasını istiyoruz, başka bir şey istemiyoruz.

2. Kuyulu mahalle muhtarının ilettiği sorunlar;

- Büyükşehir yasası ile eskiye göre daha iyi hizmet alıyoruz.

- Mahallemizde memur olabilmek için KPSS'ye müracaat ederek en yüksek notu alan bazı çocuklar, mülakatta elenmiştir. Bu uygun değildir.

- Kuyulu mahallesinden Malatya merkeze gidebilmek için ana yol (Malatya-Doğanşehir yolu) üzerinde kavşak yapılmasını istiyoruz. Bu konu çok önemlidir. Her an bir kaza olabilir. Zira, Malatya-Doğanşehir yolu üzerinde Kuyulu kavşağında bulunan okula her gün elliye yakın servis aracı öğrenci taşıyor. Kavşağın yanı sıra geri dönüşte kullanılmak üzere bir "cep"e de ihtiyaç var.

- Kavşakla ilgili konuyu defalarca yetkililere ilettik. Elimizden gelen bir şey yok, biz beşinci sınıf insanlarız.

3. Görgü mahallesi sakinleri sorun olarak şunları ifade ettiler;

- Köyün girişinde bulunan ve kanalizasyona dahil olmayan (fosseptik çukuru kullanan) evler için (iki ayda bir) 98 TL. atık su parası ödüyoruz. İleride fosseptikte biriken atık suları boşaltmak üzere geldiklerinde ilave para ödeyip ödemeyeceğimizi bilmiyoruz.

- Çat sulama kanalından Malatya-Doğanşehir yolunun altına su aktaran borular, yolun üstünde (evlerin arasında) şimdiye kadar altı kez patladı ve çevrede bulunan ekili alanlar ve hatta evlerin zemin katları sular altında kaldı. Şu an, tamiratı yapılmadan üstü kapatıldı ve öylece duruyor. Su olmadığı için sorun görülmüyor, seneye su geldiğinde aynı sorun devam edecek. Bir an önce onarılması gerekiyor.

- Mahallenin hemen yanında bulunan Kayalar taş ocağı, çıkardığı toz ve toprakla çevreye ve ürünlere zarar veriyor. Patlamalarda evler sallanıyor. Rahatsızız. Tedbir alınması gerekir.

- Eski Görgü'nün yaylalarına gidebilmek için yol mevcut değil. Sadece bir kısmı yapıldı, büyük bir kısmı yapılamadı. Yol açılırsa yaklaşık 10 bin dönüm ekilebilir alan kullanılır duruma gelebilecektir.

4. Gözene mahallesi muhtarının ilettiği sorunlar;

- En büyük ve tek sorunumuz sulama suyu ihtiyacıdır. Oluklu ve Gözene susuz. Çat barajı suyu buraya ulaşmıyor. Meled çayının suyu Gözene'ye getirilebilir. Suçatı regülatörünü beslemek üzere planlanan gölet Koçdere'nin altına taşınabilir. Başka bir çözüm önerisi; yörede iki adet sondaj açılabilirse sulama sorunumuz kalmayabilir."

CHP Yeşilyurt İlçe Başkanı, Küçükşahin, muhtarların ve vatandaşların belirttiği sorunların büyük bir bölümünün uzun süredir mevcut olan sorunlar olduğunu, bugüne kadar çözümlenemediğini belirtti ve sorunları ifade eden bir vatandaşın "siz de diğerleri gibi deftere yazıyorsunuz" diyerek çaresizliğini dile getirdiğini de sözlerine ekledi.

Bülten- Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız