SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeşilyurt'ta 6 Mahallenin Sorunları

0
Güncellendi - 2016-10-23 02:22:17
Yeşilyurt'ta 6 Mahallenin Sorunları
A- A+ PAYLAŞ

CHP Yeşilyurt İlçe Başkanı Ahmet Küçükşahin ilçenin Hamidiye, Hıroğlu ve Mollakasım mahalle muhtarları ile Öncü, Salkonak, Ortaköy ve Aşağıköy mahallelerini ziyaret etti ve mahallelilerin sorunlarını dinledi.

Küçükşahin'in ziyaretlerde dile getirilen sorun ve taleplerle ilgili açıklaması şöyle:

"Hıroğlu mahalle muhtarının belirttiği sorunlar:

- En büyük sıkıntımız, iki yıl önceden söylenmiş olan ve halen devam eden içme ve kanalizasyon alt yapısının yapılmamış olmasıdır. Gerek içme suyu alt yapısı, gerekse kanalizasyon alt yapısı ömrünü doldurduğu için sürekli arıza veriyor. Biz tamiri takip etmeye kavuşamıyoruz. Oluşan patlakların (su ve kanalizasyonda) vatandaşa maliyeti her defasında 200-300 TL oluyor. MASKİ'nin mevcut boruları değiştirerek altyapı sorununu çözmesi gerekiyor.

- İki yıl önce proje haline getirilen; yol, kanalizasyon ve derenin ıslahından oluşan "Derme Çayı Projesi"nin hayata geçirilmesini istiyoruz.

Mollakasım mahalle muhtarının belirttiği sorunlar:

- En büyük sorunumuz, Gündüzbey'den gelen sulama suyunun bir sisteme oturtulamamasıdır. Sulama Birliği bu konuyu kendi üzerine almak istemiyor ve Belediye'ye yıkmak istiyor. Belediye de, bu iş bizim işimiz değil diyor. Bu konuda dernek kurmamız tavsiye ediliyor. Biz de dernek kurmanın çözüm olmayacağı kanaatindeyiz. Sulama Birliği sistemine dahil edilmesini talep ediyoruz.

- Karaman Köprüsünden- Beyler Deresine giden yol, bir caddeye dönüşmüştür. Üzerinde evler mevcuttur. AKSA bu konuyla ilgilenmiyor, ancak bu yolun aydınlatılması gerekiyor.

- Yeşilyurt İplik Fabrikasının (YİFAŞ) Milli Emlak'a devredilmiş olan 150 dönüm arazisine üniversitenin bir biriminin taşınmasını arzu ediyoruz.

Öncü, Salkonak, Ortaköy ve Aşağıköy mahallelerinin sorunları:

Bu mahalleler 8-12 haneye düşmüş olan yerleşim yerlerine dönüşmüştür. Sorunları birbirinin aynıdır ve az masrafla halledilecek cinstendir. Bulundukları bölgenin bekçisi pozisyonunda olan mahalle sakinlerinin bu bölgeleri tamamen boşaltmaması için aşağıda belirtilen sorunların bir an önce çözümlenmesi ihtiyaç niteliğindedir.

- Karlık'tan çıkan suyun kanallarla sulama suyu olarak Salkonak, Ortaköy ve Aşağıköy arazilerine taşınması, köylerin içme suyu, kanalizasyon ve köy içi yollarının yapılması ile hemen hemen her köyde bulunan ve köylerin tarihini ve kültürünü yansıtan taş yapı evlerin restore edilmesidir."

Bülten

yeşilyurt

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız