SON DAKİKA
SON DEPREMLER

6 'Mor Beyin' Mağduruna Beraat

0
Güncellendi - 2018-01-28 16:06:49
6 'Mor Beyin' Mağduruna Beraat
A- A+ PAYLAŞ

Güncellenen ByLock listesinden adı çıkartılan ve hakkında FETÖ'ye yönelik başkaca bir delil bulunmayan ve kamuoyunda “Mor Beyin” mağduru olarak bilinen 6 kişi, tutuksuz olarak yargılandıkları davalarda beraat ettiler.

Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde Bylock kullanıcısı oldukları gerekçesiyle haklarında FETÖ’den dolayı “Silahlı terör örgütü üyesi olmak” suçundan dava açılan, ancak telefonlarına yüklemiş oldukları programlar üzerinde ByLock’a yönlendirildikleri gerekçesiyle Mor Beyin mağduru olduğu anlaşılan ve tutuksuz yargılanan Hakan T., Özkan K., Mehmet S., Adil P., Ayşen E.ve Harun Ş. için, dosyalarında başka delil olmaması üzerine beraat kararı verildi.

MOR BEYİN NEDİR?

Mor Beyin, FETÖ ile ilişkili olduğu ve yurt dışına kaçtığı öne sürülen eski TÜBİTAK çalışanı Kemalettin Cengiz Erbakırcı tarafından geliştirildiği belirlenen bir yazılım. Bu yazılım, vatandaşların iradesi dışında ByLock'a yönlendirilmesine neden oluyor. Cep telefonlarına namaz saatleri, tesbih uygulamaları, dua dinleme uygulamaları ve Kur'an okuma uygulamaları gibi uygulamalar indirmek isteyen vatandaşlar, Mor Beyin yazılımı yüzünden ByLock IP'lerine yönlendiriliyor ve vatandaşlar istemeden ByLock kullanıcısı gibi görülüyor.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız