SON DAKİKA
SON DEPREMLER

6 Odanın Ortak İsteği: "Uzatın"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:02:01
6 Odanın Ortak İsteği:
A- A+ PAYLAŞ

31 Aralık 2012 tarihinde sona erecek olan 5084 sayılı yasanın uzatılması için Ticaret ve Sanayi Odalarınca başlatılan girişim sürüyor.

Malatya, Kahramanmaraş, Elazığ, Adıyaman, Bingöl, Şanlıurfa ve Elbistan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlarınca ortak yapılan açıklamada, “ Ülkemizde son dönemde büyük bir atılım yakalayan ekonomimiz, daha da büyüyerek Dünya’nın en büyük ekonomileri arasında yer alacak seviyeye önümüzdeki dönemlerde ulaşacaktır. Bu başarının temel yapı taşlarından biriside, şüphesiz ki işverenlerimizdir. Sanayicilerimizin en büyük, üretim maliyetini istihdam oluşturmaktadır.” denildi.

 “Bu maliyetleri düşürmek adına,16.02.2004 tarih ve 25365 sayılı resmi gazetede yayınlanan ‘5084 sayılı Yatırımların ve İstihdamın Teşviki İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile 49 İl’de Enerji, Stopaj ve Gelir desteği, SSK işveren desteği gibi konularda destekler sağlanmış; bu sayede sanayicilerimiz hem de ekonominin büyümesine hem de istihdam artmasına büyük destek olmuşlardır.2004 yılından itibaren sırayla;Enerji,  Stopaj ve Gelirdesteği teşvikleri kaldırılmış, bu teşviklerden sadece SSK İşveren Payı Desteği devam etmekteve 31.12.2012 tarihinde bu teşvikde yasalolarak sona erecektir.” denilen açıklamada daha sonra şöyle denildi:

“31.12.2012 tarihinden sonra, yatırım yönünden sıkıntı çeken bölgemizin ekonomik sorunları devam edecek vebu destektenyararlanan iller, âdeta kendi kaderlerine bırakılmış olacaktır.

2009 yılında 5615 sayılı yasa ile süresi uzatılan kanun kapsamında, bugün itibariyle teşvikten yararlanan işletme sayısı bölgede 100 binin üzerindedir. Yoğun  işsiz potansiyelinin var  olduğu  bölgelerimizde, mevcut yasasının  uygulamadan kalması sonrasında, işverenler telafisi mümkün olmayan zararlar ile karşı karşıya kalacaktır.  

Halen ülkemizin, terör sonrasındaki en büyük sorununun, sosyal güvenlik açığı olduğuda bilinmektedir. Yaklaşık 15 yıl önce 7 çalışanın 1 emekliye baktığı ülkemizde, bugün 2 çalışan1 emekliye bakar duruma gelmiştir. Sosyal güvenlik açığının kapanması adına devlet, mutlak suretle Sosyal güvenlik sistemine yeni kayıtlar ve dolayısıyla, yeni istihdam yaratmak zorundadır. 5084 sayılı yasasının sona ermesi ile,  yeniden kayıt dışılık artacağından, sosyal güvenlik sisteminde de derinlemesine yeni sorunları da beraberinde getirmiş olacaktır.

Bizler iş dünyasının temsilcileri olarak, acil bir düzenlemeyle 5084 sayılı yasanın uygulama  süresinin   önümüzdeki  5  yıl  daha  uzatılmasını talep  ediyoruz.” 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız