SON DAKİKA
SON DEPREMLER

6 Ödülün 5'i Yeşilyurt Okullarına

0
Güncellendi - 2016-06-27 20:45:46
6 Ödülün 5'i Yeşilyurt Okullarına
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından Çer- Çöp projesi kapsamında 2015-2016 Eğitim Öğretim sezonunda okullarda çevre bilinci ve atık yönetimi ile ilgili çeşitli eğitimler verilerek, özellikle bitkisel atık yağ, ambalaj atıkları ve atık pillerin çöpe atılmaması ile ilgili çeşitli ekinlikler düzenlendi.

Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği ( TAP ) ile Türkiye’deki tüm Büyükşehir ve İlçe Belediyeler arasında yapılan işbirliği neticesinde, 2015-2016 Yılı Eğitim-Öğretim Yılı kapsamında okullar arasında düzenlenen Atık Pil Toplama Yarışmasında Malatya’da toplanan 2 bin 250 kg. atık pilin 1.750 kilosu Yeşilyurt İlçesindeki okullar tarafından bir araya getirildi. Malatya’da dağıtılan 6 ödülün 5’i ise dereceye giren okullara takdim edildi.

Okullarda düzenlenen yarışmalarda 103 kilo ile Malatya birincisi olan Ayyıldız Anaokuluna renkli yazıcı, fotokopi, fax tarayıcı, 121 kilo ile ikinci olan Topsöğüt Hürriyet İlkokulu spor seti, 32 kilo ile üçüncü olan Dilek Örenönü İlkokuluna ise 10 adet satranç takımı hediye edildi.

YEŞİLYURT ÇEVREYE DUYARLI

Türkiye genelindeki tüm okulların katılımıyla gerçekleşen yarışmalarda Malatya’yı ve Yeşilyurt’u en iyi şekilde temsil ederek topladıkları atık pillerle çevreye duyarlı olduklarını bir kez daha ortaya koyan okulların ödülleri Yeşilyurt Belediyesi Yakınca Hizmet Binasında düzenlenen törenle dağıtıldı.

Törene, Belediye Başkan Yardımcılarından Haydar Şahin, R.Murat Türksoy, Muammer Zafer’in yanı sıra Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Mehmet Cüreoğlu ile dereceye giren okulların müdürleri katıldı.

BAŞKAN YARDIMCISI ŞAHİN, “DOĞAYA SAHİP ÇIKMALIYIZ”

Düzenlenen ödül programlarında konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Şahin,  "Öğrencilerimizi çevreye olan duyarlılıklarından dolayı tebrik ediyorum" dedi.

Küçük öğrencilerin çevreye olan bu hassasiyetleri ve duyarlılığının yetişkinlere örnek olmasını temenni eden Başkan Yardımcısı Şahin, “21.inci yüzyılın en ciddiye alınan ve önemsenen sorunlarından bir tanesi çevre sorunlarıdır. Çevreye ve doğaya sahip çıkmalıyız.  Yeşilyurt Belediyesi olarak çevreye duyarlı, doğaya saygılı bir anlayışa sahibiz. İlçemizde bu anlamda çeşitli etkinlikler düzenleyerek, özellikle çocuklarımızın erken yaşlarda çevreye duyarlılığını artırmak adına çalışmalar yürütüyoruz. Toplumsal duyarlılığı artıracak organizasyonları önemsiyoruz. En son ilçemiz genelinde düzenlediğimiz yarışmada 1.541 kg. atık pil toplandı. Çocuklarımıza çevre bilincini ne kadar erken aşılarsak, gelecekte sevdiklerimizi bir o kadar temiz ve sağlıklı bir dünya bekleyecektir” dedi.

BAŞKAN YARDIMCISI ŞAHİN,“2 BİN 250 KG. ATIK PİLİN 1.750 KİLOSU İLÇEMİZDEKİ OKULLARDA TOPLANDI”

Türkiye genelindeki tüm okulların katılımıyla düzenlenen Atık Pil Toplama Yarışmasında Yeşilyurt İlçesi olarak önemli başarılar kazandıklarını sözlerine ekleyen Başkan Yardımcısı Şahin, “Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği, Büyükşehir ve tüm ilçe belediyelerin destekleriyle ülkemizdeki tüm okulları içine alan atık pil toplama yarışması düzenledi. Çocukların geri dönüşebilen atıkları tanıyabilmeleri ve geri dönüşümün önemini erken yaşta anlayabilmeleri amacıyla iki ayrı kategoride düzenlenen yarışmalar sonucunda Malatya’da ödül almaya hak kazanan altı okuldan beşinin Yeşilyurt ilçemizdeki okullar olması hepimizi mutlu etmiştir. Malatya genelinde toplanan 2 Bin 250 kg. atık pilin 1.750 kilosu da Yeşilyurt İlçemizde bulunan okullar tarafından toplandı. Bu gibi yarışmalardaki temel amaç, ilköğretim seviyesindeki çocuklarımızın temiz bir çevre için gerekli olan duyarlılığını ve bilincin oluşmasını sağlamaktır. Çevreye gösterdikleri duyarlı yaklaşımdan ötürü başta okul müdürlerimiz olmak üzere, öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi yürekten kutluyorum” dedi.

Dereceye giren okulların ödülleri Başkan Yardımcıları tarafından takdim edildi.

Öğrenci sayısına göre yapılan yarışmalarda Malatya birinci olan Ayyıldız Anaokulu Müdürü Mehmet Yaşar Akka, Yeşilyurt Belediyesinin çevreye duyarlı yaklaşımlardan dolayı teşekkür ederken “ Çevre bizim korumakta bize düşüyor “ dedi.

Öğrenci sayısına göre yapılan yarışmalarda ikinci olan Topsöğüt Hürriyet İlkokulu Müdürü Sonay İzciler ise okullarına yapılan yardımlardan dolayı Yeşilyurt Belediye Başkanlığına teşekkürlerini sunduktan sonra, Türkiye genelinde düzenlenen Atık Pil Toplama yarışmasında dereceye giren tüm öğrencileri tebrik etti.

ATIK PİLLER TESİSLERDE BERTARAF EDİLECEK

Türkiye genelinde toplanan tüm atık pillerin Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) tarafından belirlenen lisanslı bertaraf tesislerinde bertaraf edileceği bildirildi.

Bülten

Pano01ş

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız