SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'6 Oyuncu Gerekiyor'

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor'un 1+1 yıllık sözleşme imzaladığı yeni teknik direktörü Kadir Özcan, çeşitli değerlendirmelerde bulundu.

Özcan “Malatyaspor bir camia olduğu ve bazı şeylerin hedefsiz olmayacağını düşünerek tercihimi Malatyaspor’dan yana kullandım. Biz teknik adam olarak iyi yerlerde çalışmayı isteriz. Kasımpaşa’da hedefe ulaşacak bir takım görüntüsü bulamadığım için çalışmadım, bekledim. Malatya gibi, Kocaeli gibi büyük şehirlerin Süper Ligde olmasını çok arzu ediyorum. Taraftarsız takımların futbolu çok olumsuz etkilediğini görüyoruz. Basın, yönetim, taraftar bir olmadığımız sürece sonuç alınamayacağı gerçek. Bunu kabullenmek lazım” dedi.

Futbolun içinde insanlar olarak takımları takip ettiklerini anlatan Özcan, Malatyaspor’da sözleşmesi bitmesine karşın Malatyaspor’da birçok oyuncunun beklediğini, şu anda 17-18 kişilik kadronun durduğunu belirtip, “Başkandan mutlak surette ricam, hepsinin kalmasından yanayım. Bunların üzerine koyarak takımın kalitesini biraz daha yukarı çekelim” dedi.

Malatya’da amatör takımların antrenörlerini davet ederek görüşme yapacağını, içlerinden alabilecekleri oyuncu varsa alabileceklerini anlatan Özcan “Trabzonspor’da oynadığımız dönemde takımın yüzde 80’i Trabzonlu idi. (Trabzonspor’un 6 lig şampiyonluğu ve birçok kupa kazandığı dönemi 70li yıllar ile 80lerin ilk yarısını kast ediyor). Gönül ister ki Malatya’dan oyuncu olsun ama dışarıdan oyuncuya da karşı değiliz.

Transferde geç kalındığı fikrine katılmadığını belirten Özcan, sadece 3 oyuncunun takımdan ayrıldığını belirtip “Transferlerin Malatyaspor’a büyük anlamda yük olmasını istemeyiz ama kalitesiz de alalım demiyorum. 4, 5 belki 6 tane kaliteli oyuncu alınması gerekiyor. amatör takımlardan da bakacağız. Bilmediğim şeyler de olabilir, bakacağız. Bu grupta bu takım ilk 6’ya mutlaka oynar. Zaten arkasında taraftar kitlesi var, oynamayacak diye bir şey yok. Malatyaspor’a gelmeyi arzu eden çok oyuncu var, üst düzey oyuncular da var. Ama seçim önemli. Seçimde hata yapmamalıyız” diye konuştu.

Bank Asya 1. Ligde takımların henüz hazır görüntüsü vermediğine dikkat çeken Özcan, sadece Çaykur Rizespor’un atılım içerisinde olduğunu, birçok kulüpte ciddi yönetim bunalımları yaşandığını anımsattı.

Özcan, teknik kadroya Malatyalı bir hoca düşünüp düşünmediğinin sorulması üzerine “zamanla oturalım, bakalım” karşılığını verdi.

Özcan, Malatyaspor’a oyuncu kazandırmayı da arzu ettiğini, böyle bir şeyi başarmaktan mutlu olacağını söyledi.

Özcan bir soru üzerine takıma Karadeniz’den futbolcu alınabileceğini ama bunun sadece bu bölgeyle sınırlı kalmasının söz konusu olmadığını, uyması halinde her yerden alınabileceğini belirtip “öyle sıradan oyuncu alamayız” dedi.

Özcan, bir başka soru üzerine “Malatya şehrinin ortamını biliyorum. Başarının olacağına inanmazsam gelmem. Takıma çok üst düzey oyuncu alıp takımın fuzuli yere parasını harcatmam. Alacağımız oyuncunun hem artısı olsun hem de gideceği zaman Malatyaspor’a bir şey bıraksın. Sıkıntılı dönem yaşayabiliriz, yönetim boşluğu olabilir, biz teknik adam olarak hata yapabiliriz ama bu hedeften şaşacağımız anlamına gelmez. Transferde 10 istenen oyuncuyu ben Malatyaspor’a 5’e alacağıma kendi adıma inanıyorum” dedi.

Özcan, yeni statü gereği yabancı futbolcu transfer etme izninin verildiğini belirtip, bu hakkı da kullanabileceklerine dikkat çekti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız