SON DAKİKA
SON DEPREMLER

6 Polis Tanıklara Gösterildi

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:22:54
6 Polis Tanıklara Gösterildi
A- A+ PAYLAŞ

Eskişehir'de Gezi Parkı eylemleri sırasında eli sopalı kişilerin saldırısı sonucu öldüğü iddia edilen üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz olayıyla alakalı şüpheli olduğu öne sürülen 6 polis memuru için, jandarmada tanık teşhisi yaptırıldı. 

Korkmaz'ın ölümüyle ilgili Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında olayla ilgili iddialar odağında olan emniyet mensupları için bugün tanık teşhisi yaptırıldı. Soruşturmayı yürüten savcının talebi üzerine Korkmaz'ı sopalarla döverek ölümüne neden olduğu öne sürülen sivil giyimli kişilerin saptanması için olay günü bölgede görevli olan ve görüntüleri sosyal medyada da yayınlanan 6 polis bugün tanık karşısına çıkarıldı. Sabah saat 9.00’da İl Jandarma Komutanlığı'na getirilen ve olay günü giydikleri elbiseleri üzerinde bulanan 6 polis memuru, tanıklarla farklı bölümlerde tutuldu. Polisler daha sonra olay günü üzerlerinde olan elbiselerle tek tek bir odaya alındı. Olayı gördüğü iddia edilen tanıklar da bir odaya alınarak, Korkmaz'ı dövdüğü iddia edilen kişilerin bunlar olup olmadığı soruldu. Teşhis işlemlerine Korkmaz ailesinin avukatları da katıldı. Yapılan teşhis işlemi sonrasında tanıklar ve Korkmaz ailesinin avukatları jandarmadan ayrıldı. Tanıkların söz konusu polisleri teşhis edip edemediği konusunda ise herhangi bir açıklama yapılmazken, tanıkların şüphelileri teşhis edemediği öne sürüldü.

Savcının konuyla alakalı önceki gün birkaç yere müzakere yazdığı ve gerekli yazışmaların ardından görüntüleri sosyal medyada da yayınlanan bahse konu polislerin tanık teşhisi için jandarmaya çağrıldığı öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız